Världen
9 maj 2020 08:50

Så är tillståndet för Juan Matute Guimon

HjärnblödningDen spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon har flyttats till ett annat sjukhus och ska genomgå en andra operation i dag, lördag. Detta efter att ha kollapsat häromdagen.

Det var i tisdags som 22-årige spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon föll ihop efter ett ridpass hemma i Madrid, Spanien. Han har sedan dess legat i koma med en massiv hjärnblödning.

Han genomgick en operation i onsdags och ska ha visat tecken på förbättring – men nu väntar ännu en operation under lördagen.

Enligt den spanska ridsportsajten Ecuestre är hans tillstånd stabilt och trycket i hjärnan ska ha minskat. Nya undersökningar har visat att hjärnblödningen orsakats av en medfödd defekt i hjärnan.

Juan Matute Guimon har flyttats till University Hospital Fundacion Jiménez Díaz i Madrid för att kunna få specialbehandling. Det är också där lördagens operation ska utföras.

Juan Matute Guimon är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden