Sportnytt
16 mars 2016 18:40
Ridsportplus

Saab satsar på svensk dressyr

(Uppdaterad) Svensk dressyr får egen grensponsor när Saab går in som samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet.

Saab satsar på svensk dressyr

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I ett pressmeddelande från SvRF ser teknikföretaget ridsporten som en intressant partner och hoppas med samarbetet öka intresset för teknik hos framförallt unga kvinnor.

Saab blir officiell grensponsor till dressyren men samarbetet med SvRF innebär också en satsning på hoppning och fälttävlan.

Enligt pressmeddelandet löper samarbetet under flera år. Samarbetet är inte mer preciserat än så och i övrigt framgår endast att parterna bland annat ska verka för att öka intresset för ridsporten i Sverige och att öka antalet medlemmar hos Svenska Ridsportförbundet.

Uppdatering onsdag
Tisdagens pressmeddelande kan vi i dag komplettera med att det är Saab AB med huvudkontor i Stockholm, och en ridsportintresserad vd, som blir ny samarbetspartner med Ridsportförbundet i ett avtal som i första hand gäller fyra år.

– Vi är givetvis väldigt glada för detta engagemang som vi bland annat hoppas kunna stärka våra möjligheter på nästa års EM i Göteborg. Självklart ingår det även en ekonomisk del i avtalet, säger förbundets marknadschef Charlotta Bernervall till Ridsport.

Saab AB – defence and security – har en huvudsaklig inriktning mot högteknologi inom försvarsindustri, civil säkerhet samt luftfart.

– Företaget räknar med att behöva många nya ingenjörer under kommande år och hoppas att i de aktiviteter och seminarier som ska ingå i samarbetet kunna intressera och locka ridsportens ungdomar till sin verksamhet. Avtalet gäller inte enbart dressyr utan omfattar även fälttävlan och hoppning. Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet, säger Charlotta.

Företagets vd Håkan Buskhe finns i Ridsportförbundets tävlingsdatabas men har ingen licens noterad för de senaste åren. En ridsportintresserad vd för ett stort företag är givetvis ett plus för sporten. Han har också en dotter som tävlar dressyr på juniornivå och i år bland annat tävlat internationellt i Belgien.

– Jag visste hans intresse för ridsport och att han har döttrar men inte att någon tävlar på internationell nivå, säger Charlotta Bernervall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden