Sverige
2 februari 2020 13:05

Sadelstölder kan kopplas till andra stölder

StöldligorPolisen fortsätter att varna för sadeltjuvar runt om i landet. Samtidigt sker det även stölder av allt från bildelar till GPS-utrustning. Det kan finnas en koppling mellan olika typer av stölder, enligt polisen.

Sadelstölder kan kopplas till andra stölder
Märkessadlar är ett åtråvärt byte bland internationella stöldligor. Foto: Susanne Högdahl

Många hästägare och gårdsägare har nerverna på utsidan efter den senaste tidens upprepade sadelstölder runt om i landet. Polisen har gått ut med ett flertal varningar, nu senast i området kring Lidköping. Flera internationella ligor som har specialiserat sig på sadelstölder tros röra sig runt hästgårdar och polisen uppmanar till stor försiktighet. Särskilt på ridskolor och hästgårdar nära stora genomfartsvägar, som hittills har drabbats. Det skriver Lidköpingsnytt.

Samtidigt har det skett en rad andra stölder runt om i landet. Runt Enköpingstrakten har det exempelvis stulits GPS-utrustning på samma gång som det har skett stölder av bildelar till BMW i närliggande regioner. Polisen menar nu att det kan finnas ett samband mellan olika typer av stölder runt om i landet.
– Vid analys efter en brottsvåg kan man ibland se att ”parallella stölder” av till exempel bildelar, hästsadlar eller båtmotorstölder har skett. Det är något vi vet till stor del utförs av internationella brottsnätverk. Om det är så i dessa specifika fall är för tidigt att säga, säger Jonas Eronen, poliskommissarie på Uppsalapolisen, till tidningen ATL som skrivit om stölderna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden