Sverige
4 juli 2019 14:37

Sadelstölderna fortsätter i Östergötland

InbrottsvågÅterigen härjar vad som verkar vara en liga i Östergötland och stjäl mängder av sadlar. I veckan har flera stall haft inbrott, bland annat hos hoppryttaren Jonas Rinné.

Sadelstölderna fortsätter i Östergötland
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Under maj och juni har polisen i Östergötland fått in över 20 anmälningar om stulna sadlar, till ett sammanlagt värde av över en miljon kronor. Under natten till tisdagen fick Jonas Rinné ovälkommet besök.
– Jag vet flera stall i närheten som också har haft inbrott här nu. Vi blev av med de fyra sadlarna vi hade i stallet, men de har lämnat allt annat – paddar och sadelgjordar låg slängda på golvet, berättar Jonas.

Tjuvarna har tagit sig in på baksidan och brutit upp dörren – en vanlig ytterdörr med ordentligt lås – till sadelkammaren, ett tillvägagångssätt som återkommer i de flesta av inbrotten. Sedan slutet av maj har över 100 sadlar stulits i länet, skriver Norrköpings Tidningar.

Övervakningskameror och larm

– Vi tittar på att sätta in larm och rörelsedetektorer som är kopplade till våra mobiler. Det är stora värden som försvinner och det skapar mycket problem, konstaterar Jonas Rinné.

Polisen vill nu ha hjälp från allmänheten för att stoppa stölderna, då de misstänker att det rör sig om en stöldliga. För att minska risken för att drabbas av stölder tipsar polisen om att:

  • Ha en rejäl dörr till sadelkammaren, med ordentliga lås på
  • Ha gärna larm
  • Lås fast sadlarna med av sadellås
  • Bra belysning med rörelsesensor
  • Arbeta med grannsamverkan
  • DNA-märk din sadel, då är chansen större att få tillbaka den om polisen hittar stulna sadlar

Källa: Norrköpings Tidningar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden