Sverige
5 juni 2019 16:02

Nya sadelstölder i Östergötland

Polisen utrederDe senaste veckorna har Östergötland drabbats av en mängd inbrott i sadelkammare runt om i länet. Under natten till onsdagen försvann ytterligare ett stort antal sadlar från tre olika stall.

Nya sadelstölder i Östergötland
Ett 20-tal sadlar försvann under natten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

– Från 20 maj till idag har det inträffat totalt elva stölder av sadlar i länet, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen, till SVT Öst.

De senaste inbrotten upptäcktes i tre olika stall i Grytgöl i Finspångs kommun på onsdagsmorgonen, där ett 20-tal sadlar till ett uppskattat värde på 100 000 kronor har stulits. I maj rapporterade Ridsport om sadeltjuvar i Motala kommun, och det har även förekommit stölder norr om Ljungsbro den senaste tiden.

Misstänkt liga

Polisen utesluter inte att det rör sig om en liga som rört sig mellan stallen.
– Man kan ju tänka sig att det är samma gärningsperson som har utfört stölderna under natten. Men det är oklart om det har samband med tidigare stölder. För att se om det är samma verktyg som använts vid uppbrytning av sadelkammaren och om man kan finna liknande mönster på brottsplatsen genomförs nu en noggrann brottsplatsundersökning, säger Åsa Willsund till SVT Öst.

Nu uppmanar polisen stallägarna i trakterna att vara observanta, att hålla koll på stall och gård samt att titta efter bilar som inte hör hemma i stallområdet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden