Sverige
5 april 2019 12:39

Flera sadelstölder på olika håll i landet senaste dagarna

InbrottYtterligare inbrott och stulna sadlar har rapporterats de senaste dagarna.

Flera sadelstölder på olika håll i landet senaste dagarna
Ett 20-tal sadlar försvann under natten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Nyligen rapporterade Ridsport om att sadlar stulits vid inbrott på olika håll, bland annat i Fagersta och småländska Aneby. Nu kommer nya rapporter om fler inbrott. I Hofterup, Skåne, stals samtliga sadlar och ytterligare utrustning från ett stall vid ett inbrott under natten mot fredagen.

”Vi pratar stora summor. Initialt uppger uppringaren att det handlar om minst 200 000 kronor”, säger Evelina Olsson, informatör vid polisen till Lokaltidningen.

En gård utanför Tranås drabbades häromdagen av inbrott och fyra sadlar värda drygt 20 000 kronor stals, rapporterar SVT. Ytterligare ett stall i trakten råkade ut för inbrottsförsök, men där gick tjuven eller tjuvarna bet då de försökte ta sig in i sadelkammaren.

”Man har försökt att bryta sig in i en sadelkammare, men inte lyckats. Inbrottsförsöket har ägt rum någon gång mellan klockan 22 i går kväll och klockan sex i morse”, säger Ola Svensson, vid polisen i Eksjö, till SVT.

Även ett stall i Ydre kommun, knappa timmen från Tranås, har haft inbott. Det anmäldes på torsdagsmorgonen och sex sadlar uppges ha försvunnit, rapporterar Tranåsposten. Tidningen skriver vidare att polisen misstänker att det rör sig om samma personer som ligger bakom inbrotten och inbrottsförsöket i området.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden