Sverige
18 april 2019 09:29

Ligor tros ligga bakom sadelstölder

InbrottFlera stall i Sverige har drabbats av sadelstölder senaste tiden. Flera drabbade stall ligger i Skåne och där misstänker polisen att det är organiserade ligor som kan ligga bakom flera av inbrotten.

Ligor tros ligga bakom sadelstölder
Flera inbrott i sadelkammare har rapporterats senaste tiden. Foto: Bildfokus/Istock

Ridsport har de senaste månaderna rapporterat om flera inbrott. Några av dem har skett i Skåne, bland annat då sadlar för 200 000 kronor stals i Helsingborg och då sadlar till ett värde av ungefär 100 000 kronor stals i Broby. Så sent som i början av april stals sadlar och annan utrustning till ett beräknat värde av ungefär 200 000 kronor i Hofterup.

I P4 Malmöhus inslag om sadelstölder berättar Evelina Olsson, informatör vid polisen, att ligor misstänks vara i farten.

– I många fall misstänker man att det är internationella, organiserade ligor som sysslar med det här och att de stulna sadlarna och den stulna ridutrustningen förs utomlands efter stölderna.
– Man ser att de har viss kunskap och vet vad de är ute efter. I samband med vissa stölder har de gått på den utrustning som är värdefull och lämnat sadlar, som så att säga är sämre, kvar, säger Evelina Olsson till P4.

P4 Malmöhus har även besökt Klagshamns RK för att prata om hur de arbetar gällande förbyggande av inbrott. Hör inslaget här nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden