Sverige
13 oktober 2020 13:33

Sadeltjuvar gick bet hos Liane Wachtmeister

InbrottFör några år sedan blev Liane Wachtmeister av med flera sadlar vid ett inbrott - något som fick henne att investera i ett rejält lås på dörren till sadelkammaren. När hon nyligen fick ny påhälsning av tjuvar fick de lämna stallet tomhänta.

Sadeltjuvar gick bet hos Liane Wachtmeister
Sadeltjuvarna fick lämna Liane Wachtmeisters gård tomhänta. Foto: iStock

Dressyrryttaren och A-tränaren Liane Wachtmeister bor på gården Fjällskär utanför Nyköping, och i sadelkammaren finns flera dyrbara sadlar. För tre-fyra år sedan blev hon av med flera sadlar under ett inbrott, vilket gjorde att hon skaffade ytterligare ett lås till dörren till sadelkammaren – det finns nu rejäla bultar genom väggen på var sida av dörren, som låses med hjälp av ett järnbeslag och hänglås, skriver Södermanlands Nyheter.

När sadeltjuvar återigen kom på besök för några veckor sedan försökte de bryta upp dörren med hjälp av en kofot, men lyckade inte ta sig in i sadelkammaren. Liane Wachtmeister säger till tidningen att det är svårt att skydda sig, eftersom det inte går att larma stallet.

180117lianewachmeisterrt
Liane Wachtmeister. Foto: Roland Thunholm

– Det går katter och hundar in och ut, och hästarna rör sig i boxarna. Stalldörrarna är aldrig låsta, vi ska kunna få ut hästarna snabbt om det börjar brinna. Man kan bara skydda sadelkammaren, då är det ett bra tips att göra det gediget, konstaterar hon.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden