Sverige
2 mars 2018 11:23

Sanna Nilsson om sin svåra sjukdom

Dressyrryttaren Sanna Nilsson har nyligen opererats för sin svåra endometrios. I den här starka videon berättar hon om sin sjukdom och om att hon har hållit den hemlig länge. "Och så vill jag nå ut med information om sjukdomen," säger hon.

Sanna Nilsson om sin svåra sjukdom
Sanna Nilsson har gjort en film om sin sjukdom. Nu hoppas hon snart kunna vara tillbaka i sadeln igen. Foto: Privat

27-åriga Sanna Nilsson ett av de unga svensk stjärnskotten i dressyr och hon har representerat Sverige på JEM, YREM och U25EM. Det få har vetat om är att hon har sjukdomen endometrios. Men nu har hon valt att gå ut och berätta om det här.
– Jag har ljugit, eller i allafall undanhållit sanningen för andra och i viss mån även för mig själv. Jag känner att det är dags att dela med mig, både för andras skull och min egen. Filmen är ett sätt att nå ut med information om sjukdomen, säger hon.

Sanna Nilsson har en svår variant av sjukdomen, och förra veckan opererades hon.
– Sjukdomen  har förstört otroligt mycket för mig, gett mig flera andra sjukdomar och tvingat mig ta hemska mediciner som cellgifter, säger hon.

Hon mår bra efter omständigheterna, men har ridförbud och räknar inte med att vara tillbaka i sadeln förrän om två månader.

– Efter det vill jag tillbaka ut på tävlingsbanorna så fort som möjligt för att behålla min plats i landslagstruppen. Jag längtar redan efter hästarna och ridningen så jag hoppas att allt läker fort, säger hon.

Se Sanna Nilssons starka berättelse nedan.

Endometriosföreningen har mer information om sjukdomen.

Fakta

Endometrios

Endometrios är när livmoderslemhinna växer utanför livmodern, oftast i äggledare eller bukvägg.
Omkring 10 procent av alla kvinnor i fertil ålder uppskattas vara drabbade.
En del är symptomfria, men det är vanligt med smärta före eller under menstruation eller samlag.
Ofrivillig barnlöshet förekommer också på grund av sjukdomen.
Sjukdomen är kronisk men besvären kan lindras genom operation.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden