Distansritt
10 juli 21:56

Sara Henriksson vann trestjärnig distansritt i Polen

InternationelltI september förra året vann Sara Henriksson en trestjärnig 160 km med Woo Boo Doo i Kliczkow i Polen. En bana som de båda tydligen gillar extra mycket. På lördagen vann de en ny trestjärnig seger – denna gång över 140 km som samlade 13 starter från sex länder.

Sara Henriksson vann trestjärnig distansritt i Polen
Arabhästen Woo Boo Doo och Sara Henrikson från Agunnaryd i Småland vann en trestjärnig internationell distansritt i Kliczkow i Polen. Foto: Eva Oskarsson

Sara Henriksson och Woo Boo Doo (ARAB val f 2011, uppf Camilla Kvarnström, äg Sabina Rapp) avancerade under loppet från en femteplats till ledning och red sista sträckans 20 km på 19,6 km/tim. Att kunna öka på slutet i distansritter på 120 till 160 km har ofta varit en spansk och fransk specialitet men inte en svensk.

Den 6 september väntar EM i Holland. För Woo Boo Doo var det femte segern på distanser 120 km och längre sedan 2017.

Sara Henriksson ingår i landslagets spetsgrupp, och ett sådant här resultat skapar en viss förhoppning i landslagsgruppen. De båda vann på 16,8 km/tim full distans. Tonje Danielson/W Catchcash, Norge, genomförde också loppet och slutade på plats åtta med tempot 12,9 km/tim.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden