Ponny
3 november 2019 19:22

Särö Ryttarförening svenska mästare

Mästerskap/uppdateradSärö Ryttarförening höll undan och tog guld på lag-SM i dressyr i Helsingborg på söndagen. "Det var min sista tävling med den här ponnyn, det kunde inte ha blivit ett bättre slut," säger guldlagets Emelina Sjöblom.

Särö Ryttarförening svenska mästare
Tindra Dahlström, Alma Vonasek, Sofia Reimer, Emma Kåberg, Emelina Sjöblom i Särö Ryttarförenings guldlag. Foto: Privat

Det var nio lag som gjorde upp om medaljerna på lag-SM hos Helsingborgs Fältrittklubb. På lördagen reds FEI:s inledande program för ponnyer och redan då tog guldlaget Särö Ryttarförening täten.

Jag är så glad för den lagsammanhållningen som vi har och att det är så många som delaktiga i detta. Phedra Sjöblom, lagledare Särö Ryttarförening.

På söndagen avgjordes mästerskapet med FEI:s lagprogram och resultaten lades sedan ihop. Särö Ryttarförening vann med bara små marginaler före silverlaget Täby Ryttarsällskap.
– Det var jättenervöst, men samtidigt är det kul när det är så där jämnt för det blir mer spännande, säger 16-åriga Emelina Sjöblom i Särös guldlag.

Hon är strålande glad när Ridsport når henne via telefon på väg hem till Göteborg från Helsingborg.
– Det var min sista tävling med den här ponnyn, det kunde inte ha blivit ett bättre slut. Det känns helt fantastiskt, säger Emelina Sjöblom som nu lämnar över guldponnyn Vanity Fair till sin lillasyster och själv satsar på en karriär till häst.

Totalt har Särö Ryttarförening haft sju ekipage i elitserien den här säsongen.
– De är fantastiska allihop. Jag är så glad för den lagsammanhållningen som vi har och att det är så många som delaktiga i detta, säger lagledaren Phedra Sjöblom.

Torns Ryttarförening tog hand om bronset.

Följande ekipage ingick i Särö Ryttarförenings guldlag:

Sofia Reimer/Maroilles MW.
Emma Kåberg/Untouchable.
Emelina Sjöblom/Vanity Fair.
Tindra Dahlström/Little Diamonds Doolittle.
Alma Vonasek/Sandro´ Chapaillini E.

Resultat från tävlingarna

Resultat lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden