Avelsnyheter
24 oktober 2017 11:05

Se seminariet med Christoph Hess live

WebbsändningI dag håller den tyska legendaren Christopher Hess clinic i Åstorp under temat "Hållbar unghästutbildning i praktiken". Är du inte på plats kan du följa avelsseminariet live på nätet - 15.30 börjar det och länken hittar du här.

Se seminariet med Christoph Hess live
Christoph Hess och Jan-Ove Olsson ingår i seminariets expertpanel tillsammans med Bo Jenå (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Christoph Hess är en välkänd internationell dressyrdomare och expertkommentator med ett stort avels- och unghästintresse. Han har under flera år varit en av huvuddomarna vid det tyska Bundeschampionatet, har varit utbildningschef på det Tyska Ridsportförbundet i Warendorf och en mycket uppskattad kommentator vid SWB Trophy i Göteborg samt Breeders Trophy i Flyinge.

Idag tisdag 24 oktober håller han clinicen ”Hållbar unghästutbildning i praktiken” i Åstorp, där deltagare och åskådare får ta del av filosifin ”The happy athlete”, en häst som vill jobba, lära sig och utvecklas framåt. Han kommer under clinicen att fokusera på utbildningen av den unga hästen. Bland deltagarna finns bland annat två godkända hingstar och rutinerade ryttare. Deltagarlistan hittar du här.

170305 Flyinge, Bruksprovet Ironman H. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35. P: 2017-05
Yvonne Österholm är en av deltagarna i clinicen tillsammans med bruksprovsvinnaren Ironman H 1351 (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Ridsport är på plats och kommer förstås att rapportera från clinicen – håll utkik på vår webbsida!

I anslutning till clinicen arrangeras även ett avelsseminarium för dressyrhästuppfödare. Seminaret äger rum i en lokal på Åstorportens Ryttarförenings anläggning och pågår under cirka två timmar från 15.30. Seminariet webbsänds live via SWB:s Facebooksida.

En rutinerad expertpanel bestånde av Christoph Hess, Bo Jenå och Jan-Ove Olsson gör bland annat en djupdykning i följande frågor:

Hur ska jag tänka i mitt avelsarbete som uppfödare av dressyrhästar?
Vad krävs av en Grand Prix-häst i dagens toppsport?
Hur ser trenderna ut i Europa?
Hur står sig SWB-hästen i konkurrens med andra förbund?
Vad vill marknaden och ryttarna ha?

Mer information och seminariet hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden