Hoppning, Ponny
20 mars 14:36

Seger för nykomlingarna i zon Öst

NationelltI december 2021 startades Wetterbygdens Hästsportklubb, med ett tydligt mål - att ha med lag i elitserien. Efter starka resultat i division ett förra året tog sig klubbens ponnyryttare in i finrummet, och i premiären som gick i helgen såg de till att hoppa hem segern.

Seger för nykomlingarna i zon Öst
Det vinnande laget i Kalmar. Foto: Wetterbygdens Hästsportklubb

Fyra av de sex zonerna i ponnyallsvenskan hade redan klarat av sina första omgångar när det i lördags var dags för zon Öst att dra igång. Kalmar Hästsportklubb stod som värd för tävlingen, där fem lag kom till start.

För småländska Wetterbygdens Hästsportklubb var det debut i högsta serien – klubben startades i slutet av 2021 och därefter har det gått i raketfart. De fyra tjejerna i laget bad dock inte om ursäkt, utan tog sig enkelt till omhoppning efter tre felfria rundor. Där blev det totalt fyra fel att lägga till slutresultatet, som räckte till seger före Vetlandaortens Ryttarförening.

I det segrade laget red Tilde Sandberg/Skovbjergs Marcus, Signe Hökenklo/Poetic Vanilla Ice, Tyra Hökenklo/G.V´s Dino Beano och Irma Tilstam/Aughavannon Margurite.

Omgång 1 av ponnyernas elitserie hoppas i Lätt A, och nu återstår endast för en zon att starta upp 2023 – zon Polar, där första omgången rids hos Högbo Ridklubb vecka 13.

Resultat omgång I zon Öst

Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2023

Tävlingsplatser och datum 2023

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden