Dressyr
28 september 2018 21:24

Seger på personbästa i Flyinges premiär-GP

Internationellt i SkåneUnder helgen väntar Specialen och kür på Flyinge, men först ut var Grand Prix. Segern gick till grannlandet på andra sidan Öresundsbron – Cathrine Dufour var vassast för dagen.

Seger på personbästa i Flyinges premiär-GP
Den danska segerduon Cathrine Dufour och Bohemian. Foto: Anna Johannesson

Toppgänget på Saab International Grand Prix Dressage har kickat igång sin tävlingshelg med den första av de tre trestjärniga klasserna. Det var Grand Prix som stod på schemat när premiärtävlingens fredag avrundades, med 18 ryttare från sex nationer.
”Det var på tiden att vi fick en internationell dressyrtävling på svensk mark” säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr, i ett pressmeddelande.

Domarna Lars Andersson, Anne Gribbons, Susanne Baarup, Peter Holler och Annette Fransen Iacobaeus var rörande överens: Samtliga ville se Cathrine Dufour och Bohemian (WESTF , f 2010, e Bordeaux-Samarant) som vinnare. Ekipaget belönades lite extra fint för bland annat sin passage och med 74,239 procent blev det dansk seger. Det var personbästa för 8-åringen, som bara har gjort några få internationella GP-starter innan. Dufour fick även priset för mjuk ridning.

Efter den rödvita flaggan i topp radade svenskarna fint upp sig: VM-reserverna Antonia Ramel och Brother de Jeu som tvåa på 71,913 och  Patrik Kittel som trea i internationella debuten med tidigare japanskridna 11-åringen Chupa Chup A S på 71,022 procent.

Antonia_pernillahagg
Antonia Ramel och Brother de Jeu blev tvåa. (Arkivbild) Foto: Pernilla Hägg
_dsc8366
Patrik Kittel introducerade en ny bekantskap vid hemvändar-besöket. Foto: Anna Johannesson

Juliette Ramel, som likt Patrik levererade så starkt i Tryon häromsistens, red in som fyra med Wall Street JV på på 70,174 procent. Den sista placeringen, nummer 6, gick till värdnationen genom Malin Wahlkamp-Nilsson och Syriana på 69,087 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden