Dressyr
3 december 2017 10:55

Seger till Amanda Lindholm och Holly’s Cerwin

SmåstjärnornaFyra härliga kürprogram inledde söndagen på SIHS. Först ut och bäst i test, enkelt framgångskoncept blev det för vinnaren i SIHS Ponnykür.

Seger till Amanda Lindholm och Holly’s Cerwin
Amanda Lindholm och Holly's Cerwin tog hem segern i SIHS Ponnykür 2017. Nu pågår kvalen till nästa upplaga av tävlingen. Foto: Roland Thunholm

Äntligen var det dags för SIHS Ponnykür. En finalplats här är mer åtråvärd än plats i EM-laget, ja, nästan i alla fall. Poonyekipage har kvalat och jobbat hela året för chansen att dansa med sin ponny inför den stora publiken i Friends Arena.

De fyra ekipagen ska bedömas av Annette Fransen Iacobaeus, Christof Umbach, Dietrich Plewa, Susann Baarup och Gustaf Svalling med Dietrich Plewa i förarsätet vid C.

Pether Markne intog platsen som kommentator tillsammans med speakern Mats Eriksson. Pether berömde kürprogrammen och deras musikval.

Först ut var Amanda Lindholm på godkände ridponnyhingsten som faktiskt är valack numera Holly´s Cerwin RP 175 (ASRP f -07 e Verona´s Gerswin-Bernstein, uppf Carita Axelsson, äg Anna Lindholm). Amanda startar upp till toner av Toto och ”Africa” och Rocky-filmmusik, ett häftigt val som passar Cerwin fint i takten. De har jättefin tajming i de enkla bytena, perfekt på musiken. De avslutar med en mäktig galoppökning upp till C och jublet bryter lös, en härlig ritt. Totalt 73,625 procent, vilken kickstart på SIHS ponnykür och det blev seger till slut.
– Hon gjorde en väldigt fin entré och såg så proffsigt ut, så fina små volter i den förvända gloppen. Ett mycket genomarbetat program, moget ridet och jag är jätteimpad, sa Pether Markne.

Hollys Cerwin Rt
Amanda Lindholm och Holly’s Cerwin Foto: Roland Thunholm

Sandra Andersson Wickström och hennes New Forest ponny Money Boy (NEWF f -07 e Galant RNF 168-Sörbys O´Boy RNF 133, uppf Rebecca Jern) rider till Abba-toner med ”Money Money”, don efter person såklart. Har man en Money boy så är valet givet. Sandra rider så mjukt och fint med fin kontakt och härliga övergångar speciellt i galopparbetet. En riktigt fin uppvisning med totalt 69,85 procent.
– Sandra du sitter så fint och naturligt, din ponny har inte så stor trav men du sköter det så bra. Jättefin musik och bra program, speciellt galoppen var väldigt fin, sa Pether Markne.

Money Boy Rt
Sandra Andersson Wickström och Money Boy Foto: Roland Thunholm

De två sista ekipagen kommer från Willands Ryttarförening, tillbaka på toppen i lagdressyren.
Amanda Barnestam Olsson med godkände ridponnyhingsten Jarno RP 145 (ASRP f -01 e Coelenhagens Purioso-Coelenhagens Lets be the Best, uppf R. Bonhof, Holland, äg Karin Levin Angergård) är en av många ryttare som tagit Jarno till SIHS Ponnykür, han är verkligen drömponnyn för många. Amanda rider till Justin Timberlakes dunderhit från 2016 ”Can’t stop the feeling” och Jarno gungar fint med i galoppen. Till traven betyder de till klassikern ”September” med Earth, wind and fire. Jarno länger fint i traven med bibehållen aktivitet och gör fint sidvärtsarbete. Totalt 70,525 procent.
– En ponny som är naturligt lösgjord även om hans sprätte till lite i hörnen här och där, det är svårt med formen när de spänner sig lite, i traven fick du bättre kontakt och kontroll över honom, sa Pether Markne.

Jarno Rp Rt
Amananda Barnestam Olsson och Jarno RP Foto: Roland Thunholm

My Sandgren med Lykkes Chester (f -00  e Contus-Courage, uppfLaurenz Lamping, äg Fam Sandgren) var den enda som kunde hota Amanda Lindholm, skulle hon klara det? My tänkte i alla fall försöka med sin fina Lejonkungen kür. De har ett svårt program och utför det väl, speciellt galoppen har ett härligt flyt och gung även om Chester vickar lite med huvudet ser han inte obekväm ut. Sista travmedellinjen är stadig som ett urverk. Totalt 68,931 procent.
– Nu kör vi sa My och det gjorde hon, han är lite orolig i kontakten men My ordnar det fint för hon låter Chester vara, väldigt fint ridet My, sa Pether Markne.

Lykkes Chester Rt
My Sandgren och Lykkes Chester Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden