Dressyr
28 oktober 2017 16:08

Åtta bärgade finalplatser

Lövsta Future ChallengeHela året har det kvalats i Lövsta Future Challenge för unga ryttare och unga hästar på Grand Prix nivå. Nu finns det åtta lyckliga finalister som får rida final i Friends Arena i december.

Åtta bärgade finalplatser
Fyra unga ryttare och fyra unga hästar fick finalbiljetter till Lövsta Future Challenge och finalen i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm / Kim C Lundin

Lövsta Future Challenge har en bejublad final varje år under Sweden International Horse Show i Friends Arena första helgen i december. Dit kan de fyra bästa unga ryttarna och de fyra bästa unga Grand Prix hästarna få entrébiljett genom att delta i serien med kval landet runt.

Under Elmia Scandinavian Horse Show delades de sista kvalpoängen ut och det blev otroligt spännande och tajt strid om de sista poängen.

Finalister unga hästar – Rankningstabell
Sandra Dahlin / Ichi 11 år 148 poäng
Jennifer Svensson / Sibelius 10 år 94 poäng
Märit Olofsson Nääs / Strolchi 11 år 92 poäng
Cecilia Kristoffersen / Hampus M.Ge 11 år 74 poäng

Första reserv
Anita Roslund / Becquerel 10 år 68 poäng

Sandra Dahlin på stoet Ichi (SWB f -06 e Bocelli-Donnerschlag, uppf Miota AB, äg ryttaren) har haft en otrolig säsong med tre segrar.

Ichi
Sandra Dahlin och Ichi Foto: Kim C Lundin

Jennifer Svensson och Sibelius 1315 (SWB f – 07 e Rosevelt-Prestige VDL, uppf Rigmor och Johnny Svensson, äg ryttaren) var inför Elmia osäkra på om det skulle räcka då de inte startat i särskilt många kval. Med segern på Elmia blev Jennifer och Sibelius utrustade med finalbiljett.

Sibelius
Jennifer Svensson och Sibelius 1315 Foto: Roland Thunholm

Märit Olofsson Nääs och Strolchi (Old f -06 e Sancisco-Davignon II, uppf Gestüt Kempke Hof, äg Jessica Andersson) har ridit fyra kval där deras andraplats i Lidköping gav mest poäng. Förra helgen var de sjua i Dressage Powers stora Grand Prix-final och Märit intygar att de är i form.

Ridsport
Märit Olofsson Nääs oh Strolchi. ArkivFoto: Roland Thunholm

Cecilia Kristoffersen och Hampuz M.Ge (SWBf -06 e Sandreo-Don Schufro, uppf Maria Gerdin, äg Mosslunda Dressyrstall) har ridit totalt fyra kval och har två tredjeplatser från Lidköping och Kimstad med i bagaget.

Hampus M.ge
Cecilia Kristoffersen och Hampus M.Ge Foto: Kim C Lundin

 

Finalister unga ryttare Rankningstabell 
Lina Dolk/Biggles 1015 120 poäng
Lina Jönsson/Quentin 112 poäng
Emma Jönsson/Tango 102 poäng
Mathilde Hannell/Deela Mae 100 poäng

Första reserv
Isabella Tovek/Happiness 100 poäng

Lina Dolk med Biggles 1015 (SWB f -98 e Briar-Krevad, uppf/äg Ingrid Lundberg Persson) har startat i fyra kval och har en fin svit av resultat. De har segrat i Kimstad, tog andra placeringar på Elmia och i Lidköping. För dem är Friends i Stockholm nästan hemmatävling och det är snudd på magiskt att få visa upp sig där.

Biggles 1015
Lina dolk och Biggles 1015 Foto: Roland Thunholm

Lina Jönsson och härlige Quentin (DWB f -01 e Quattro B-Michelangelo, uppf Elisabeth Vagner Dalby, äg BCap Dressage AB) har ridit alla fem kvalen där fyra resultat räknas. Hon tog segern i Everlöv och i det sista kvalet på Elmia. De har tillsammans haft en fantastisk säsong med Aachen och U25-EM, Elmia var deras första start sedan de blev 5:a/6:a på EM.

Quentin
Lina Jönsson och Quentin Foto: Roland Thunholm

Det är första gången två systrar är kvalade till samma final och Emma Jönsson och Tango (KWPN f -00 e Obelisk-Lohengrin, uppf J. Rutten, äg BCap Dressage AB) får vinna sig i att vara efter lillasyster Lina i tabellen. Emma och Tango gjorde tre kvalstarter där segern i Lidköping gav mest poäng.

Tango
Emma Jönsson och Tango Foto: Kim C Lundin

Mathilde Hannell och Deela Mae (SWB f -99 eDe Niro-Landino, uppf Sabine Steinkuh, äg Hannell Dressage Stable AB) fick verkligen kämpa för sin finalbiljett när hon slutade på samma antal poäng som Isabella Tovek och Happiness. Finalplatsen gick till Mathilde efter uträkning av snittprocenten, hon och Deela hade ett höre snitt även om det inte skiljde mycket. Mathilde har ridit fyra kval med två andraplaceringar på Strömsholm och i Kimstad.

Deela Mae
Mathilde Hannell och Deela Mae Foto: Roland Thunholm

 

Lövsta Future Challenge regler

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden