Hoppning
6 mars 2020 10:17

”Ser han lastbilen på gården börjar han bocka i boxen”

FemstjärnigtKopparbergs Grand Prix är i full gång i Kungsbacka och segern i den första stora klassen gick under torsdagen till Alexandra Eriksson och långvariga tävlingskamraten Liss Royal. Ett ekipage som har upplevt hela resan och stora framgångar tillsammans. "Han blir väldigt glad så fort han får åka på tävling", säger Alexandra Eriksson.

”Ser han lastbilen på gården börjar han bocka i boxen”
Liss Royal och Alexandra Eriksson i Kungsbacka. Foto: Privat

Stortävlingen Kopparbergs Grand Prix ställdes in förra året på grund av det då rådande smittläget när det gällde framför allt EHV-1. Men i helgen är det full fart på Kungsbacka Ridklubb med nära 1 000 starter och banbyggaren Fredrik Malm har fullt upp.

Meetingets första femstjärniga klass, en 1,45-hoppning på tid, gick under torsdagkvällen och vanns av Alexandra Eriksson med rutinerade 15-åringen Liss Royal på tiden 54,81.
– Han är naturligt väldigt snabb och vi tog de vägar innanför som fanns. Jag hade inte sett någon innan och höll bara min plan. Sedan att det blev seger med nästan fyra sekunders marginal var kul, säger Alexandra Eriksson.

Hon fick Liss Royal när han var sju år och hon själv var young rider. Tillsammans har de tagit sig upp och ridit stora seniorklasser med framgång. Ett speciellt tävlingsminne är bland annat placeringen i den femstjärniga GP-klassen i Scandinavium 2017, berättar Alexandra Eriksson.
– Han är en väldigt bra häst inne på banan samtidigt som han har en stor personlighet. Trots att han hunnit bli 15 år nu så är han väldigt pigg och blir väldigt glad så fort han får hoppa lite eller åka på tävling. Ser han lastbilen på gården börjar han bocka i boxen, säger hon.

Lovande hästar på väg upp

Planen efter Kungsbacka är att åka utomlands och starta upp utomhussäsongen. Hon har flera lovande yngre hästar i stallet, bland annat Vernissage.
– Det är ett sto med mycket nerv men med en otrolig kapacitet. Hon har gått några 1,50 och hade ett ner på sista hindret i 1,45-klassen, säger Alexandra Eriksson.

En annan häst hon tror mycket på är Miami Bass, som vann Falsterbo förra året som femåring. Henne har Alexandra Eriksson startat upp året med fina resultat på de internationella tävlingarna i Peelbergen.
– Vernissage och Miami Bass är hästar som jag tror extra mycket på.

Tvåa i 1,45-klassen som bjöd på 23 starter var Matilda Pettersson med Head over Hills som red på tiden 58,53. Samma tid hade Emmie JanssonMaja 757 som delade andraplatsen. Tredje bästa tid hade Niklas Arvidsson med hästen Komeet Vd Bisschop som passerade mållinjen på 59,43.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden