Hoppning, Nyheter, Ponny
27 april 2019 16:22

Signe Svensson och Bright Eyes Falsterbokvalade

Sundbyholm Spring TourDet blev Signe Svensson och Bright Eyes som tog hem den första kvalplatsen till Falsterbos GP-hoppning för ponnyer. Startfälten i ponnyklasserna är stora på Sundbyholm, och här hittar du en sammanfattning av de högsta klasserna.

Signe Svensson och Bright Eyes Falsterbokvalade
Signe Svensson och Bright Eyes är direktkvalificerade till Falsterbo Horse Show (arkivbild). Foto: Privat

Lördagens Msv A-klass vid Sundbyholm Spring Tour hade relativt stora startfält. För D-ponnyekipagen var detta också årets första kval till NAF Five Star Magic Pony Grand Prix vid Falsterbo Horse Show, dit det bästa svenska ekipaget i klassen blev direktkvalificerad.

Klassen hade 17 startande D-ponnyer, där tre ekipage nollade i grundomgången och gjorde upp i omhoppning. Endast 15-åriga Signe Svensson och den rutinerade Bright Eyes (SWB val f-06 e Nicklas-Kantje’s Ronaldo, uppf Lotta Björe) lyckades med bedriften att sätta ytterligare en nolla, och tog hem segern. Därmed tog ekipaget den första biljetten till GP-hoppningen vid Falsterbo Horse Show.
– Han är helt fantastisk, skriver Signe Svensson om ”Billy” på sociala medier.
– Dessutom var det ett Falsterbokval vilket betyder att vi får rida där i sommar, bästa bästa ”Bullen”, sammanfattar Signe glädjestrålande.

På andra plats med åtta fel i omhoppningen placerade sig Josefin TorellKilrooskey Boy med åtta fel i omhoppningen, och trea blev Tilde JanssonLookout Oysters Spring med 17 fel i omhoppningen.

Bland de åtta C-ponnyekipagen var det två ekipage som nollade i grunden. Vann gjorde Thea GånehedWoodfield Night Light som satte en nolla även i omhoppningen, och tvåa kom Ella Littorin med Pigalle på fyra fel i omhoppningen.

Mejawikstromambra
Meja Wikström och Ambra åker hem från Sundbyholm med två segrar – en i onsdagens Msv B och en i torsdagens Msv A. Foto: Privat

Det reds Msv A på Sundbyholm redan under torsdagen, där Thea GånehedDawn Godess vann i kategori D och Meja WikströmAmbra vann i kategori C. Ridsports intervju med Thea Gånehed efter segern hittar du här.

Folksam Ponny Cup/SM inverkansridning

Under lördagen reds även omgång sju av Folksam Ponny Cup/SM inverkansridning på Sundbyholm. Klassen går över Msv B-hinder, och i kategori B delades förstaplatsen av Linnea Åberg-CroninTroglan och Linn ArvidssonSting’s Yaris, båda med 26 poäng. Ophelia JenderholtMunsboro Sniper vann med 27 poäng i kategori C och Tilda LundstedtLowerybane Diamond vann med 26,5 poäng i kategori D.

Linnarvidssonstingsyaris_linneaabergcronin_troglan_rolandthunholm
Linnea Åberg-Cronin med Toglan och Linn Arvidsson på Sting’s Yaris vann i kategori B. Foto: Roland Thunholm
Opheliajenderholt_munsborosniper_rolandthunholm
Ophelia Jenderholt och Munsboro Sniper vann i kategori C. Foto: Roland Thunholm
Tildalundstedt_lowerybanediamond_rolandthunholm
Tilda Lundstedt och Lowerybane Diamond tog hand om segern i kategori D. Foto: Roland Thunholm

Linn Arvidsson i en klass för sig

För B-ponnyryttarna är Msv B den högsta klassen på tävlingen, och vid Sundbyholm Spring Tour har B-ponnyklasserna varit stora. Linn Arvidsson och Sting’s Yaris har haft enastående framgångar under meetinget med seger i onsdagens Msv B över två faser, torsdagens Msv B direkt mot klockan med 34 starter och även lördagens Msv B direkt mot klockan med 32 starter (där Folksam Ponny Cup/SM Inverkansridning ingick och var en klass i klassen).

Start- och resultatlistor Sundbyholm Spring Tour
Regler NAF Five Star Magic Pony Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden