Sverige
24 augusti 15:12
Ridsportplus

SIHS i ny kanal: ”Vi kommer att visa mer av allt”

SIHS 2023Beslutet om att Sweden International Horse Show i år sänds via TV4 istället för i SVT togs emot med blandade känslor av publiken. I sociala medier kom kommentarer om att sändningarna då inte kan ses av alla och blir avbrutna för reklam. SIHS tävlingsdirektör Christin Ericsson är dock nöjd med det nya samarbetet, som gör att de kommer att kunna visa mer av evenemanget.

SIHS i ny kanal: ”Vi kommer att visa mer av allt”
Peder Fredricson och Christian K tog hem den sista stora hoppklassen under SIHS 2022. I år sänds tävlingarna via TV4 istället för SVT. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter att SVT de senaste åren sänt de internationella toppklasserna från Sweden International Horse Show, tar nu TV4 över sändningsrättigheterna från Friends Arena. Ridsport ringde upp Christin Ericsson, tävlingsdirektör för tävlingarna, för att höra hur tankarna gått.

– Vi har sett oss runt lite, vi ville få ut ännu mer av både evenemanget och visa upp ännu mer av sporten. I dialogen med TV4 kommer vi nu att få möjlighet att visa ännu mer sport, men också få ut mer av det övriga från SIHS. Både showdelarna, men också andra dimensioner då vi även kommer att synas i Nyhetsmorgon Efter fem där vi kan visa upp vad vi gör i mässarenan och vad som händer bakom kulisserna, berättar hon och fortsätter:

Christineriksson_profil
Christin Ericsson. Foto: Roland Thunholm

– Det blir mer sändningstid och lite andra vinklar, där vi både kan visa upp bredden av ridsport och av evenemanget.

Att ridsporten nu får en större plats även i TV4 är något Christin Ericsson gillar.
– Det är alltid roligt med en nysatsning. TV4 har inte gjort ridsporten så förut, så de går in i något nytt och ser det med nya ögon. Det är spännande, tycker jag.

Innehåll bakom betalvägg

När nyheten om bytet från SVT kom var mångas reaktion att sändningarna nu inte kan ses av alla, utan att betala, samt att sändningarna innehåller reklam.
– Mycket av sporten kommer gå på TV12, som inte har någon betalvägg. På TV4 Plus kommer en del hamna bakom deras första betalvägg, men det kommer att visas mycket innehåll som tidigare inte alls fanns att se. En del av det låg på vår egen streamingtjänst, som vi inte kommer att ha i år.

Det kommer att visas mycket innehåll som tidigare inte alls fanns att se. 

Det finns ännu inget beslut om hur länge samarbetet med TV4 kommer att löpa.
– Vi börjar med det här året, men ambitionen är långsiktig. Man märker ju att intresset för sporten har vuxit, så jag tycker att det är jätteroligt att det finns ett så stort intresse hos TV4 nu. De har inte gjort det förut, men nu ser de hur stor sporten är, och inte minst hur duktiga vi är i Sverige. Så de förstår att de bör ge sig in i sporten, efterfrågan finns där verkligen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden