Ponny
6 januari 16:49
Ridsportplus

SIHS-vinnare och EM-medaljör får ny ryttare

RyttarbyteHon vann ponnyküren i Friends arena för en dryg månad sedan. Innan dess tog hon EM-silver och NM-guld för children under 2023. Men nu har Tilda Andre Hokfelt lämnat över Hamiltons I Did It My Ways tyglar till en ny ryttare."Jag känner mig otroligt tacksam," säger hon.

SIHS-vinnare och EM-medaljör får ny ryttare
Tilda André Hokfelt med Hamiltons I did it My Way i Friends. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Tilda André Hokfelt och ponnyn Hamiltons I Did It My Way, ”Didi”, (sto f 2010 e Verona’s Bo-Gi-Bauroon 885, uppf/äg Charlotte Hamilton) avslutade sin framgångsrika tid på två år tillsammans genom att vinna populära ponnyküren i Friends.

  Att se unga ryttare utvecklas både som person och ryttare är det roligaste jag vet.

  Charlotte Hamilton.

  Ekipaget har också tagit individuellt NM-guld för children både 2022 och 2023, vunnit lag-SM för ponny samma år samt tagit individuellt SM-brons för ponny.

  Ekipaget kom hem från Tyskland och EM för children med ett lagsilver, nya personliga rekord och en åttonde plats individuellt i EM-finalen i augusti. Dessförinnan hade de varit med och tagit NM-guld för children. Internationellt är Hamiltons I Did It My Way inte klassad som ponny, därför tog Tilda André Hokfelt beslutet att rida honom bland hästar i childrenklasser internationellt.

  I år fyller Tilda André Hokfelt 15 år och childrentiden är därmed förbi. Dessutom har hon växt ganska mycket och sa redan efter EM-silvret att framtiden för henne och Hamiltons I Did It My Way var lite oklar.

  11-åring tar över

  Nu berättar dock stoets ägare och uppfödare, Charlotte Hamilton, att det är 11-åriga Engla Svärd, elev till Elin Aspnäs som också var den föreslog ”Didis” nya ryttare, som ska rida topponnyn i fortsättningen.

  – Jag är glad och stolt att kunna erbjuda unga lovande ryttare mina fina ponnier, som jag avlat i fyra generationer, och nu är inne på den femte, säger Charlotte Hamilton som också väntar ett föl u Hamiltons I did it my way e Monty genom ET i år.
  – Att se unga ryttare utvecklas både som person och ryttare är det roligaste jag vet, och tillsammans få dela deras resa och glädje. Jag vill ge något tillbaka till ridsporten som gett mig så mycket, fortsätter hon.

  ”En fantastisk ponny”

  – ”Didi” är en fantastisk ponny. Jag känner mig otroligt tacksam för att få lära känna och arbeta med henne. Det blir en rolig och spännande resa som jag ser fram, säger Engla Svärd. 

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden