Dressyr
22 juli 20:19

EM-silver till Sverige

MästerskapDet svenska childrenlaget på EM i dressyr avancerade och tog en silvermedalj på lördagens kväll.

EM-silver till Sverige
Tilda André Hokfelt, Milla Blomqvist, Ronja Kardos och Meja Kinde Ljungh i det svenska silverlaget. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Det är i tyska Kronberg som EM i dressyr för juniorer och children pågår.

Tidigare under mästerskapet slutade de svenska juniorerna på femteplats, och på lördagen tog alltså det svenska childrenlaget silver. Detta efter att klättrat från den tredjeplats de hade efter halva lagtävlingen på fredagen.

Det svenska silverlaget bestod av Ronja Kardos/Holly’s Final, Tilda André Hokfelt/Hamiltons I Did It MY Way, Milla Blomqvist/Sandro och Meja Kinde Ljungh/Rondo.

”Så proffsiga”

– De här tjejerna har varit så otroligt duktiga, så proffsiga med mycket fin ridning, säger landslagsledare Marianne Esseen Söderberg till Svenska Ridsportförbundet.
– Fantastiskt, detta är svensk dressyrs framtid! Alla fyra sitter bra och rider på ett så fint och trevligt sätt. De prioriterar sits och inverkan precis så som vi vill att man ska göra. Att göra hela resan så här på ponny och children gör att övergången till junior blir smidig, fortsätter hon.

Ronja Kardos blev bästa svensk individuellt med 76,982 procent och en sjätteplats och därmed också en plats i söndagens final. Dit går även Milla Blomqvist och Tilda André Hokfeld med individuella placeringarna tio och 15 i lördagens lagklass.

Tyskland tog guld och Spanien brons.

Mästerskapet avslutas med individuella finaler för både juniorer och children i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden