Fälttävlan, Ponny
26 september 14:12

Silver och brons på NM i fälttävlan

MästerskapÄven om det inte blev medaljer av ädlaste valör så fick de svenska ryttarna kliva upp på pallen ett flertal gånger under helgens nordiska-baltiska mästerskap i fälttävlan.

Silver och brons på NM i fälttävlan
Julia Oscarsson och Malibu ingick i ponnylaget som tog silver. Foto: Leszek Wójcik

Norska Starum tog emot ryttare från Sverige, Danmark, Finland och Estland, för att göra upp i de nordiska-baltiska mästerskapen i fälttävlan i helgen. Sverige ställde upp med tre lag – seniorer i CCI3*-S, juniorer/young riders i CCI2*-S och ponnyerna i CCNP1*.

Bäst gick det för ponnylaget, som red hem ett silver bakom segrande Danmark. I det svenska laget ingick Julia Oscarsson/Malibu, Thor Christerson/Golden Goal, Moa Björklund/Barana Andy och Moa Elofsson/Waterloo.

Sverige fick även ett individuellt brons i ponnyklassen, genom Julie Axell Bramervaer och Odden’s Replay (val f -10, e Pedro-Stackarps Dayton, uppf Catherine B. Tsangaratos, äg Martina Axell) som slutade på sin dressyrstraff.

Ungdomslaget på häst såg till att det blev en svensk bronspeng i den tvåstjärniga klassen. Här red Noel Palm/Celine Diamond, Wilma Bertilsson/Flavius, Alice Klarfelt/Anolanda D och Inez Junered/Esterella Vp Wisbecq.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden