Fälttävlan, Ponny
6 augusti 2022 19:35
Ridsportplus

Slut på ponny-EM för fälttävlanslaget

Ponny-EM 2022Efter torsdagens och fredagens dressyr blev det dags för terrängen under lördagen. Trots två felfria rundor är det svenska laget ute ur lagtävlingen.

Slut på ponny-EM för fälttävlanslaget
Julia Oscarsson och Malibu red en felfri terrängrunda. Foto: Leszek Wójcik

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Banan som var både lång och utmanande resulterade i två felfria rundor för Sverige genom Wilma BertilssonAnglode Drifter och Julia Oscarsson med Malibu. Resultaten innebär att ekipagen klättrar i resultatlistan med sina 40,8 straff respektive 47 straff till 21 respektive 25 plats inför söndagens avgörande moment.

  – Dressyren igår gick åt skogen för Julia men i terrängen red hon en jättefin felfri runda, hur enkelt som helst, berättar lagledaren Lena Bredberg och fortsätter:
  – Wilma red sin livs runda och klarade tiden även om hon red på fel sida av ett staket och fick vända. Hon red fort och ponnyn bara åt hinder.

  Individuellt är det fortsatt Mae Rinaldi och Boston Du Verdon som ligger i ledning med totalt 25,6 straff medan Irland tagit kommandot över lagtävlingen.

  Inga medaljchanser

  För Moa Elofsson och Waterloo blev terrängen tuff med flera stopp, vilket gör att både ekipaget individuellt samt det svenska laget är ute ur tävlingen.

  – Vi vet inte varför Waterloo stannade, hon verkade inte trött och hade normal puls, men av någon anledning ville hon inte. Moa är förstås jätteledsen, avslutar Lena.

  Under söndagen rids hoppningen, som är det sista momentet. Trots Julias och Wilmas fina terrängrundor ligger medaljerna utom räckhåll efter en tung start med dressyren.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden