Fälttävlan
1 augusti 2012 08:26

Silver-Sara till Ribersborg

Den svenska fälttävlansfebern håller i sig. Om nio dagar kan svenskarna se OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt göra ett av sina sällsynta besök i Sverige under världscuptävlingarna i Malmö.

Den svenska publiken får alltså möjlighet att hylla den som bröt den svenska medaljtorkan under OS i London på hemmaplan när Tysklandsbaserade silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt startar Mrs Medicott på Ribersborg.

Men småländskan blir inte den enda svenska OS-ryttaren i startfältet. Från den nyss avslutade OS-tävlingen i London kommer också Ludwig Svennerstål och Niklas Lindbäck. Från OS-laget i Hongkong startar Katrin Norling och Viktoria Carlerbäck. Detta berättar arrangören i ett nyhetsbrev.

Nyblivna OS-guldmedaljören i lag, Tysklands Ingrid Klimke, finns också med på startlistan liksom hennes landsmän Andreas Ostholt, Frank Ostholt och Kai Rüder. I den trestjärniga världscuptävlingen startar ungefär 50 ekipage som alla är sugna på att testa den bana där EM ska ridas 2013.

I år blir det också EM för unga ryttare under Malmö City Horse Show på Ribersborg. Bland de 60 startande ekipage i mästerskapet finns bland andra Ludwig Svennerståls syster Ellen Svennerstål med i det svenska laget.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar