Dressyr
6 oktober 2018 14:07

Simmebros Martells sköna comeback

Breeders TrophyPå unghäst-VM förra året tackade Sandra Sterntorp för sig och Simmebros Martell då hon kände att allt inte stod rätt till. Sedan väntade operation och en lång konvalescent - men nu är valacken tillbaka och vann Breeders för 7-åringar på Flyinge på lördagen.

Simmebros Martells sköna comeback
Sandra Sterntorp och Simmebros Martell är tillbaka efter att valacken opererades för lösa benbitar för ett år sedan. Foto: Roland Thunholm

Det gjorde inget att det blev lite trassligt för Simmebros Martell (SWB val f 2011 e Insterburg TSF-First Wish, uppf Ulrika Bynander, äg Emma Karlsson) i ena bytesserien. Den komplette valacken vann 7-åringarnas Breeders i iallafall.

Sandra Sterntorp fick fram alla hans kvaliteter – de fina gångarterna och hans energi.
– Han vill inte göra fel och kan få lite dåligt självförtroende och bli blyg, säger ryttaren som har gjort en lång resa med valacken sedan Emma Karlsson kom med honom som 3-åring.

Simmebros Martell har låtit tala om sig under hela unghästtiden, han har bland annat gått unghäst-VM som 5- och 6-åring, blev sexa i Breeders som 4-åring, tvåa i Breeders som 5-åring och tvåa i Scandinavium.

Det som Sandra Sterntorp kände på UVM förra året var lösa benbitar och för ganska exakt år sedan opererades valacken.
– Det känns bra att vara här i dag, säger hon och får medhåll av Emma Karlsson som köpte valacken för att ha något att rida på själv.
– Nu har jag köpt en annan häst att rida på och den ska jag inte visa för Sandra, säger Emma Karlsson och skrattar.

Planen är att Martell ska vara kvar hos Sandra Sterntorp för fortsatt träning och tävling.

Martell fick totalt 74,7 procent och lyckades precis hålla undan för  Dorina (SWB sto f 2011 e Belissimo M-Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson). Dorina reds av Yvonne Österholm fick 74,572 procent efter att ha visat ett jämnt program där ena skrittpiruetten var enda missödet.

Det var åtta hästar i finalen och tredje platsen gick till Martin Ågevall och hans Romeona (SWB sto f 2011 e Blue Hors Don Romantic-Briar, uppf Ann-Sofie Lilja, äg Martin Ågevall och Lejondals Gård).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden