Hoppning
31 maj 2019 10:51

Sissela Smith ger nya besked om sin skada

InternationelltDen senaste tiden har varit en berg-och-dalbana för svenska hoppryttaren Sissela Smith som skadades svårt nyligen. Men nu kommer hon med nya besked kring sin medverkan i stortävlingarna i Stockholm om några veckor.

Sissela Smith ger nya besked om sin skada
Sissela Smith och Casemiro CC. Arkivbild: Roland Thunholm

Nyligen blev Sissela Smith uttagen till den ena av de två svenska U25-platserna i Longines Global Champions Tour i Stockholm i juni. Senare samma dag tog hon en placering i 150-klassen på Norrköping Horse Show. Men sedan vände det.
Under framridningen inför en senare klass på fredagen snubblade hästen omkull i traven, Sissela åkte av och blev träffad i huvudet av hästens hov.

− Det blev en ordentlig smäll, som gav ett flertal frakturer i ansiktet. Läkarna övervägde operation av en fraktur närmast ögat, men avvaktade eftersom det fanns risk att skada synnerven, berättade Carin Pettersson, Sisselas arbetsgivare på CC Holsteiner Breeding, för Ridsport då.

Men nu kommer glada nyheter från Sissela Smith på hennes Facebook-sida: ”Jag är så glad att meddela att jag slipper göra operationen som jag har varit så orolig för och kommer kunna rida i Stockholm! Tack tack tack till er alla som har hört av er och extra tack till de i min närhet som verkligen hjälper mig med allt. Hade en otrolig väldig tur och den största skadan kan komma när man minst anar det…som i trav på stallets snällaste häst. Rid alltid med hjälm!!!

Global Champions Tour i Stockholm rids den 13-16 juni.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden