Sportnytt
27 maj 2019 14:42
Ridsportplus

Uttagen till GCT – skadades allvarligt samma dag

OtursförföljdEn av våra främsta unga ryttare fick en spark i ansiktet i samband med en avfallning på framridningen på tävlingarna i Norrköping i helgen. Trots flera frakturer har hon inte gett upp hoppat om att kunna rida U25-klasserna på LGCT i Stockholm, som hon precis blivit uttagen till.

Uttagen till GCT – skadades allvarligt samma dag
Sissela Smith och Casemiro CC vid 7-årsfinalen på Falsterbo i fjol. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I fredags blev Sissela Smith uttagen till den ena av de två svenska U25-platserna i Longines Global Champions Tour i Stockholm i juni. Senare samma dag tog hon en placering i 150-klassen på Norrköping Horse Show. Men sedan vände det.
Under framridningen inför en senare klass på fredagen snubblade hästen omkull i traven, Sissela åkte av och blev träffad i huvudet av hästens hov.

− Det blev en ordentlig smäll, som gav ett flertal frakturer i ansiktet. Läkarna övervägde operation av en fraktur närmast ögat, men avvaktade eftersom det fanns risk att skada synnerven, berättar Carin Pettersson, Sisselas arbetsgivare på CC Holsteiner Breeding.

Det blev en ordentlig smäll, som gav ett flertal frakturer i ansiktet.

Nytt besked om eventuell operation tas på fredag.

Ger inte upp

Sissela Smith är rejält mörbultad efter olyckan. Carin Petterson berättar att hon knappt kan gå och att ena ögat är ordentligt igenmurat. Men hon har inte gett upp planerna på att rida i Stockholm om dryga två veckor, tvärtom.
− Det första hon sade till läkaren var: ”Jag ska rida på GCT, så inget får vara brutet”, berättar Carin, som nu gör vad hon kan för att detta ska bli verklighet.

− Vi har hjälp av Hannes och Viktor Melin med att hålla igång hästarna, men sedan beror det på vad läkarna säger angående operation, och hur ansiktet läker, för än så länge är det ordentligt svullet.

Sissela Smith har verkligen haft både stolpe in och stolpe ut den här våren. Efter en fin inledning på 2019, bland annat på Sunshine Tour i Spanien, fick hon ett wild card till U25 på Gothenburg Horse Show, men fick tacka nej efter en skada på hennes bästa häst, Charmonix CC (HOLST sto f-08 e Clearway-Acorado, uppf Reimer Blanck).
− Vi håller verkligen tummarna för att hon ska kunna rida i Stockholm. Hänger det bara på viljan är det inga problem, säger Carin Pettersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden