Sportnytt
2 maj 2019 12:12

Spansk OS-ryttare rider på clinic under LGCT-veckan

Stockholm Horse WeekEn dressyrclinic med en OS-ryttare i sadeln är den senaste programnyheten i Stockholm Horse Week. Det är också klart vilka domare som dömer de internationella dressyrklasserna.

Spansk OS-ryttare rider på clinic under LGCT-veckan
Severo Jurado Lopez och Deep Impact vid EM i Göteborg 2017. Foto: Roland Thunholm

Det blir tre dagar med internationella dressyrklasser under Stockholm Horse Week 13-16 juni, och dessutom en masterclass med amerikanska Laura Graves på fredagen. Nu är det också klart vad som händer under lördagens dressyrclinic.

Det blir  en clinic med fokus på den unga hästens  utbildning, som Andreas Helgstrand håller i. Ryttare på clinicen blir spanjoren Severo Jurado Lopez, som kom femma i OS 2016, och som numera arbetar för Helgstrand Dressage. I höstas fick den svenska publiken se honom segra med hingsten Springbank II VH under Breeders Trophy, och 2017 deltog han i EM i Göteborg.
– Vi ser fram emot att möta den svenska publiken och få låta dem få ta del av våra tankar kring hur vi tränar och utbildar unga hästar, säger Andreas Helgstrand, som driver försäljnings- och träningsanläggningen Helgstrand Dressage i Danmark, och som också är meriterad mästerskapsryttare.

– Severo är en riktig publikfavorit som är känd för sin mjuka ridning. Vi är glada över att han tillsammans med Andreas stärker upp vår satsning på dressyren under tävlingarna, säger Sara Johansson, tävlingsledare för LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week, i ett pressmeddelande.

Klart med domare

Tävlingarnas fyrstjärniga dressyrklasser rids torsdag till lördag. Klasserna spänner från Prix St Georges till Grand Prix Kür, och det är nu klart vilka FEI-domare som dömer klasserna. Andrew Gardner från Storbritannien blir domarordförande, och övriga domare är svenskarna Gustaf Svalling och Annette Fransén Iacobaéus, samt Tiina Karkkolainen från Finland och Barbara Ardu från Italien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden