Sport
9 augusti 2012 17:30

Guld till Dujardin och Valegro

(Uppdaterad 17.40) Charlotte Dujardin och underbare Valegro höll undan och red hem guldet genom över 90 procent i küren. Silvret går till Adelinde Cornelissen/Parzival, brons till Laura Bechtolsheimer/Mistral Höjris.

Guld till Dujardin och Valegro
Ingen rådde på Charlotte Dujardin och Valegro. Photo:Roland Thunholm

Resultat
SVT Play
och SVT1 sänder klassen, samt EBU (live feed 03).

17.40: Tinne slutade på elfte plats, Patrik blev 14:e.

17.02: När Adelinde Cornelissen levererat en nästan helt felfri ritt var det svårt att tro att någon skulle slå hennes 88,196 procent. Lille Valegro och Charlotte Dujardin, som rider med helt osynliga hjälper, charmade dock domarna och klättrade över 90-procentstrecket – 90,089 procent. Guld och brons till Storbritannien, silver till Holland.

16.32: Laura Bechtolsheimer kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon tog emot publikens jubel. Hon har verkligen händerna fulla med sin store Mistral Höjris men till lekfulla toner ut Lejonkungen visade de upp ett fint program. Ny ledare på 84,339 procent.

16.10: Unga tyskan Helen Langehanenberg visade att hon vill vara med och fajtas även om individuella OS-medaljer – med Damon Hill fick hon ihop 84,196 procent. Ny ledare!

15.28: 18-årige Salinero gjorde sitt livs sista stora tävling och gjorde det med bravur. Ett mycket fint program och ny ledare i klassen – 82,0 procent för Anky van Grunsven. Nu väntar pensionärsliv med ridning och hagvistelse för den svarte valacken.

15.08: Edward Gal tog över ledningen från Tinne, med Undercover. Holländaren blev förste ryttare att passera 80 procent i küren i London, med 80,267.

14.50: ‎79,286 procent blev det för Tinne och hennes Anton, när de visade upp sin kür för tredje gången på tävling. Domarna fick bland annat se piruett – byten i varje – piruett på medellinjen och dubbla piruetter som kom direkt efter slutor.
– Det kändes bra, det var kul. Det är en himla rolig kür att rida, den passar honom bra. Idag var han inte ett dugg tveksam inne på banan. Jag hade gärna velat krypa över 80 procent, men det blir nästa gång. Jag är mest nöjd med känslan, han är en ung häst och ska förhoppningsvis kunna vara med om fyra år igen!

14.00: 78,732 procent var kanske inte riktigt de poängen vi hade velat se för Patrik och Scandic. Küren till musik av Billy Idol innehöll mycket fin passage & piaff, med flera svårigheter som att gå direkt in i piruetter från ökningar, och sedan fortsätta ut i byten i varje och vartannat. Det blev något jämfotahopp i bytena i varje, annars flöt det på bra.
– Jag mår mycket bättre idag, detta var min bästa uppvisning här. Jag är jättenöjd med Scandic. I morgon är första dagen mot Rio. Vi ska sätta oss ner och se hur vi gör med försäljning av Scandic. Ingenting är bestämt, sa Patrik efter sin ritt.
Det har spekulerats i utländska media de senaste dagarna, om att Scandic precis som många andra topphästar ska säljas efter OS.

Dressyrfinalen avgörs i Grand Prix Kür, dit 18 ekipage tagit sig. Nu startar ryttarna om från noll och det är bara resultatet i küren som räknas i den individuella finalen.
Patrik Kittel/Scandic och Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello är våra svenskar i finalen – Minna Telde/Santana är första reserv.

Patrik kommer att rida sin nya kür, till musik av Billy Idol, och startar som nummer 2 klockan 13.40 svensk tid. Tinne rider till musik av The Who, och har fått startnummer 6 klockan 14.20.
Klassen pågår fram till 17.00.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden