Avelsnyheter
1 april 06:20

Sista dagen på bruksprovet

SWB BruksprovLördagen är bruksprovets sista dag och ägnas både åt hoppning och gångarter. Här hittar du länkar till all information du behöver.

Sista dagen på bruksprovet
Charif Ek luftade vid första löshoppningstillfället, på lördagen visas hingsten återigen i hoppserien på Strömsholm. Foto: Kim C Lundin

Det har blivit dags för bruksprovets sista dag i ridhuset på Strömsholm. Därefter skingras hingstarna och deras team medan AVN drar sig tillbaka för att sammanställa intrycken och utse årets bruksprovsvinnare.

Lördagen inleds klockan 08.00 med den andra löshoppningen för de 3-åriga hopphingstarna. Åtta hingstar kommer till start. Därefter följer uppsutten hoppning fas två för 4- och 5-åriga hingstar samt prestationshingstar. Passet drar i gång klockan 10.00 med 28 hingstar i startlistan. Sist ut är gångartsbedömningen för de 3-, 4- och 5-åriga dressyrhingstarna klockan 16.00 med 16 hingstar till start.

Ridsport liverapporterar från alla tre passen, med filmer, bilder och kommentarer.

Här finns massor av fakta om årets bruksprovshingstar

Startlistor
Allt om bruksprovet hos SWB
Equisport sänder från bruksprovet (betal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden