Sverige
10 januari 2022 14:13

Skärpta restriktioner påverkar ridsportevenemang

CoronapandeminEfter att smittspridningen av coronaviruset nu ökat under flera veckor kom idag besked om nya, skärpta restriktioner som Folkhälsomyndigheten vill att regeringen inför.

Skärpta restriktioner påverkar ridsportevenemang
Blir det fulla läktare i Scandinavium sista helgen i februari? Nya restriktioner säger max 500 i publiken, men det är oklart hur länge de kommer att gälla. Foto: Roland Thunholm

Statsminister Magdalena Andersson och Folkhälsomyndigheten höll under måndagen en presskonferens, där man berättade om nya åtgärder för att försöka minska spridningen av covid-19 i Sverige.

De restriktioner som påverkar ridsporten är främst att man nu vill införa ett maxtak på 500 personer vid allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor inomhus, även för personer med vaccinationsbevis – ett beslut som kan påverka Gothenburg Horse Show och liknande tävlingar.
Dessutom ska besökande personer hålla ett avstånd på minst en meter. Det är ännu oklart från vilket datum detta kommer att gälla, då Folkhälsomyndigheten lämnat en hemställan till regeringen om ändringen.

Från och med den 12 januari gäller att på mässor med fler än 50 besökare krävs vaccinbevis och en yta på minst tio kvadratmeter per person.

Omprövas varannan vecka

Enligt Folkhälsomyndigheten är tanken att åtgärderna ska gälla under en begränsad tid, för att ännu fler ska hinna vaccinera sig.
”Åtgärderna bedöms i nuläget behöva kvarstå fram till mitten av februari, men kommer att omprövas var 14:e dag”, skriver myndigheten på sin webb.

”Målet är att avveckla åtgärderna så snart skyddet i befolkningen ökat, och situationen inom hälso- och sjukvården stabiliserat sig”.

Sedan tidigare avråder Folkhälsomyndigheten från att arrangera cuper och läger inomhus, en avrådan som nu förlängs till den 31 januari.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden