Hoppning
9 juni 2022 12:46

Skifte på tronen – Fuchs tar över som världsetta

VärldsrankningSedan oktober 2021 har Peder Fredricson varit rankad etta i världen - nu halkar han ner till tredjeplatsen och är inte längre bäste svensk på världsrankningen. Martin Fuchs får återigen kliva upp på förstaplatsen, före Henrik von Eckermann.

Skifte på tronen – Fuchs tar över som världsetta
Martin Fuchs på väg mot segern i världscupfinalen med Chaplin - nu är han återigen världsetta. Foto: Roland Thunholm

Den 29-årige schweizaren Martin Fuchs har varit världsetta tidigare, och efter en period med fina framgångar – bland annat seger i världscupfinalen – tar han nu över tronen igen.

– Att bli nummer ett är väldigt speciellt och en stor framgång för mig, eftersom det speglar resultatet av ett helt år och inte bara en tävling. Det är en fantastisk känsla och en stor glädje för hela mitt team, säger Martin Fuchs i ett pressmeddelande från FEI.

Peder Fredricson, som fick vara världsetta i åtta månader, är nu passerad även av Henrik von Eckermann som är tillbaka på andraplatsen, efter att ha blivit nedpetad till trea förra månaden.

Malin Baryard-Johnsson halkar ner ett par platser och är nu 34:a, och i topp 100 på rankningen finns även Petronella Andersson på plats 81.

Hela världsrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden