Dressyr
23 mars 2020 07:48

Skön comeback för Elin Aspnäs

ComebackI flera år har Elin Aspnäs stretat på med sin nya gård och allt som måste göras hemma. Men nu tog hon med sig den något introverta hästen Boukefallos på Grand Prix – och resultatet blev en andraplats.

Skön comeback för Elin Aspnäs
Elin Aspnäs och Boukefallos. Arkivbild. Foto: Mayra Vidal

Äntligen stämmer det mellan Elin Aspnäs och Boukefallos (f. -06, Aachen x Krack C). Ekipaget kom tvåa i OJ FEI Grand Prix på Åstorpsortens Ryttarförening i helgen.
– Det var jätteroligt, det var debut i GP med den hästen. Vissa hästar tar en lite längre väg, det har varit lite krokigt, så det var en väldig lättnad och glädje, säger Elin Aspnäs.

Hon har haft ”Boki” sedan han var sex år, och i dag är han 14. Han vann Intermediaire II när han var tio.
– Så han kan ju. Men han har till exempel inte velat gå på banan. Han har alltid varit väldigt talangfull, men haft mycket egen vilja, så det har gått upp och ner. På ett par år har han inte tävlar alls, säger Elin Aspnäs.

Hon har knappt tävlat alls de senaste åren. Anledningen är att hon köpte en gård för 3,5 år sedan – som kräver mycket arbete
– Jag har kurser, ridläger och driver bed and breakfast. Jag rider för fullt men det är svårt att prioritera sig själv. Man kan jobba lika hårt hemma utan att någon vet det, men det är roligt när man får lite resultat för mödan, säger Elin Aspnäs.

Numera kommer hennes tränare, Kerstin André, hem till gården.
– Då kan jag träna med flera hästar åt gången.
Tanken är att det ska bli mer tävling framöver.
– Jag har en unghäst som gick Falsterbo i somras, ska försöka kvala dit i år också. Exclusive kan gå Lövsta, han är bara 11. Med Boki ska jag fortsätta rida någon Grand Prix till och få till en kür så att man kan rida Live Arena. Senior-SM på Flyinge är målet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden