Dressyr
17 februari 2020 09:36

Emilie Nyreröd och Emma Jönsson helgens Intermédiaire-segrare

NationelltI helgen reds det nationell dressyr både i Falkenberg och Södertälje – och det blev fina formbesked från flera välbekanta namn. Emma Jönsson var lite extra nöjd med tanke på att hon denna veckan äntrar arenan i Scandinavium. Och Emilie Nyreröd var väldigt glad över att äntligen få till piaffen som hon ville på banan.

Emilie Nyreröd och Emma Jönsson helgens Intermédiaire-segrare
Emma Jönsson och Donizetti (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Särös Emma Jönsson och hennes Donizetti 39 (f-08 val e Don Frederico-Lauries Crusador, uppf Adolf Bachmann, äg Emma Packendorff) segrade i FEI Intermédiaire II hos Falkenbergsortens Ryttarförening på söndagen. Ekipaget red ihop 70,981 procent, Lindelunda Sportryttares Elin Aspnäs och Boukefallos (f-06 e Aachen-Krack C, uppf A. Hoogendonk, äg HorsElin Dressage AB) slutade tvåa på 69,657 procent. Emma Jönsson placerade sig även på en tredjeplats, precis utanför placering, med Gerion (KWPN f-11 e Jazz-Don Primero, uppf C. J. Reemst, äg Särö Stable).

– Jag är väldigt nöjd med båda mina hästar. Med Donizetti var jag extra nöjd med att jag fick till en jämn och stadig runda, precis det jag ville innan GHS. Jag hade en väldigt fin känsla genom hela programmet. Jag har inte tävlat Doni sedan U25-EM i Italien i somras, så både jag och Doni tyckte det var riktigt roligt att komma ut på tävlingsbanan igen.

– På måndag får Doni bara gå i hagen och promeneras och på tisdag åker jag in till GHS. Det ska verkligen bli så roligt att få tävla i Scandinavium, säger Emma Jönsson.

Emma Jönsson och Isabella Tovek utgör tillsammans den svenska styrkan i Lövsta Future Challenge International Dressage U25, där även Storbritannien och Danmark startar med två vardera av sina bästa U25-ryttare. Först blir det Grand Prix på onsdagen och därefter U25-kür på fredagen som uppvärmning till världscupen.

Segrade i Intermédiaire I gjorde Kungsbacka Ridklubbs Stefan Jansson med Kitaro SB (SWB f-09 hingst e Kostolany-Donatelli, uppf Metafor AB, uppf Metafor AB/Stjärnbro stuteri, äg Metafor AB, Monica Lindstedt). Ekipaget red ihop totalt 67,892 procent vilket resulterade i seger framför Märta Hovbrandt och valacken Madriano (SWB f-05 e Silvano-Master, uppf Sonja Paulsson, äg Märta Hovbrandt) som belönades med 66,177 procent.

På Södertälje Ridklubb arrangerades också nationell dressyr. Emilie Nyreröd och Floppy Disc (SWB f-09 e Florencio I-Blue Hors Don Romantic, uppf Wilhelm Schwierking, äg Susanne Nyreröd) tävlande för Hogsta Dressyrryttare tog hem segern i Intermédiaire II-klassen där elva ekipage kom till start. 69,755 procent räckte till segern.

– Jag är väldigt nöjd med dagens ritt, framför allt piaffen och passagen. Jag har tidigare haft svårt att få till piaffen inne på banan, men nu kändes det riktigt bra! Fina piruetter, men tyvärr red jag dåligt in i tvåorna så där blev det en rejäl miss

På andraplats kom Sorunda Ridklubbs Josefin Rudolfsson med Canon på 69,608 procent och sista placeringen kneps av Mathilda Andersson Antelli och Chicago 129 med procenten 68,431.

Södertäljes Intermédiaire I vanns av Josefine Krönfeldt från Föreningen Mantorps Ryttarna, tävlande på Xanadoo Vena, ekipaget fick 68,480 procent och segrade därmed över Strömsholmsryttarnas Anne-Maaria Peltonen med hästen Hydane van de Kerkhoeve samt Madeleine Holmqvist och Millet.

Resultat Falkenbergsortens Ryttarförening

Resultat Södertälje Ridklubb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden