Körning
1 december 2017 22:25

Wildcardet Fredrik Persson satte världscupeliten på plats

Svensk skrällFredrik Persson är jokern i fyrspannens världscup på Friends. Respektlöst satte han världscupgänget på plats och drämde till med seger i uppvärmningsklassen.

Wildcardet Fredrik Persson satte världscupeliten på plats
Tummen upp för seger! Foto: Mikael Persson/MiP Media

Fredrik Persson levererade med råge under fyrspannens uppvärmningsklass. Ingen rådde på svensken som har fått ett wildcard till helgens världscup, inte ens den flerfaldiga världsmästaren och så ofta oslagbara Boyd Exell. Exell har dessutom vunnit flera världscupfinaler. Persson har en fjärdeplats i världscupfinalen som bäst och har varit tia på VM, men i dag var det svensken som var i topp.

– Fantastisk känsla här, otrolig publik och otrolig arena, säger Fredrik när han intervjuas på storbildsskärmen just efter klassen.
På frågan om det var en överraskande seger var svaret utan tvekan jakande.
– Jag skulle vara väldigt glad om jag var i topp tre. Det är ett väldigt bra startfält som just har varit i Stuttgart och kört.

I Stuttgart gick den första världscupomgången. Den andra går på söndag i Stockholm och därefter återstår fem omgångar innan den slutliga finalen i Bordeaux.

Fredrik Persson hade bara fem straffsekunder, minst av alla, att lägga till tiden. Han landade på 163,04 medan världsmästaren med 20 extrasekunder för bollar ner kom tvåa drygt sju sekunder efter. En teknisk och utslagsgivande bana konstaterar vinnaren och avslöjar vad han satsade på:
– Så lite fel som möjligt och jämnt tempo – och det höll hela vägen.

I Fredrik Perssons vinnarspann gick Twister, Thunderbird, Luma de Lux och Corfy i de imponerande åldrarna 18 till 22 år.

Sweden International Horse Show
Fredrik Persson på väg mot seger på Friends med Per Johansson, pappa till Friends-hopparen Robin Ingvarsson, längst bak. Foto: Mikael Persson/MiP Media
171201fredrikpersson3rtfb
Fredrik tackade sin kvartett under prisutdelningen. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden