Världen
3 februari 09:55
Ridsportplus

Slog hästar med spade – ryttare och uppfödare utreds för djurplågeri

BrottsmisstankarDen tidigare dressyrryttaren och numera uppfödaren i tyska Warendorf slår hästarna med en spade och sticker dem med en högaffel. Misstankar har funnits tidigare men det har saknats bevis. Nu har femton hästar räddats tack vare en tränare och hennes elev som satte upp dolda kameror. Se videobevisen här – känsliga tittare varnas.

Slog hästar med spade – ryttare och uppfödare utreds för djurplågeri
Mannen avslöjades tack vare en rådig tränare och hennes elev. Foto: Facebook/Thoms Lehmann

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fruktansvärda scener utspelar sig på de videobevis som polisen har samlat in i en djurplågeriutredning riktad mot en tidigare dressyrryttare och numera uppfödare i tyska Warendorf. Se klipp längre ner – känsliga tittare varnas.

Mannen på filmerna binder upp sina hästar hårt i stallet och slår dem sedan med en spade. Han sticker dem även med en högaffel medan hästarna i panik försöker komma undan. Nu har 15 hästar räddats tack vare en uppmärksam tränare och hennes elev. Det rapporterar den tyska sajten Eqwo.

Satte upp dolda kameror

Det hela började med att tränaren och eleven lade märke till att några av hästarna i stallet betedde sig märkligt. Dolda kameror sattes upp och de hemska scenerna dokumenterades.

Mannen leder in sina hästar i stallet där han sedan misshandlar dem svårt med en spade och en högaffel. Om och om igen slår han och hugger mot deras ryggar, magar och huvuden. Det finns också bilder på hästar som är så hårt fastbundna vid sadeln att de inte kan dricka.

Tränaren tog med sig filmerna och bilderna till djurskyddsmyndigheten som omedelbart anmälde den tidigare dressyrryttaren till polisen. Femton hästar räddades i veckan till två stall i närheten samtidigt som mannens jaktgevär togs i beslag.

Enligt uppgift var det inte första gången som misstankar om djurplågeri har riktats mot mannen, men fram tills nu har det saknats bevis.

Thoms Lehmann heter hästprofilen som har delat de fruktansvärda filmerna och bilderna på Facebook – se nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden