Världen
23 december 2022 09:38

Häst avlivad efter misshandel

TysklandEtt sto utanför tyska Hamburg har skadats så allvarligt i underlivet att hon fick avlivas. Polisen är säker på att det är en människa som har tillfogat hästen skadorna, då liknande fall förekommit i samma område tidigare.

Häst avlivad efter misshandel
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Det är den tyska polisen som berättar om hästmisshandeln på sin webbplats.

Det var tidigare i veckan som hästens ägare och skötare hittade sitt dödligt skadade sto i hagen på morgonen. Hon hade så allvarliga skador i sitt underliv att veterinär, som kallades till platsen, fick avliva henne.

En specialgrupp inom den tyska polisen som arbetar med djurskydd har nu tagit över utredningen av fallet. Det undersöks också om det finns kopplingar mellan detta fall och två liknande fall i slutet av november i Schenefeld och ytterligare fyra fall i Hamburgs stadsområde tidigare i år. Det handlar om flera ston som har fått allvarliga skador i sina underliv, men överlevt.

Det sto som avlivades tidigare i veckan ska obduceras.

Polisen uttrycker säkerhet om att det är en människa som har skadat det aktuella stoet och ber nu allmänheten om hjälp med att rapportera in eventuella iakttagelser som kan vara relevanta för brottsutredningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden