Hoppning
30 oktober 2020 10:05
Ridsportplus

SM-hoppningarna för häst kan ställas in

CoronapandeminEfter de nya allmänna råden och tävlingsstopp i Västra Götaland kan SM i hoppning för hästar vara hotat. "Vi arbetar med att ta fram ett beslutsunderlag," säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

SM-hoppningarna för häst kan ställas in
Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nästa vecka är det meningen att SM i hoppning för hästar ska avgöras på Grevagården.

Vi tittar på det här nu och arbetar med att ta fram ett beslutsunderlag hur vi ska definiera professionella ryttare. Ulf Brömster, SvRF.

Men då de nya allmänna råden och restriktionerna för att minska spridningen av coronaviruset gäller region Västra Götaland, där Grevagården finns, kan mästerskapet hotas.

Detta då Svenska Ridsportförbundet på torsdagen meddelade att det införs tävlingsstopp för denna region och ytterligare två regioner.

Det finns dock en möjlighet att SM-tävlingarna kan genomföras. Riksidrottsförbundet meddelade på fredagens morgon gick ut med information om att rekommendationerna om att avstå från att delta på tävling inte gäller ”professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning”.
– Vi tittar på det här nu och arbetar med att ta fram ett beslutsunderlag hur vi ska definiera professionella ryttare, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Startade i våras

Processen med hur begreppet professionella idrottare inom ridsporten ska hanteras var på gång redan i våras, då ett beslut om att dessa skulle undantas från dåvarande restriktioner.
– Men så öppnades det upp för tävlingar och vi behövde inte fortsätta den processen, säger Ulf Brömster.

Nu har alltså frågan aktualiserats igen. Men detta är inte det enda att ta hänsyn till vid ett beslut om hur SM i hoppning nästa vecka ska hanteras. De nya allmänna råden gäller också bland annat begränsning av antal personer vid sammankomster.

Max 50 personer

Länsstyrelserna i Västra Götaland, Östergötland och Stockholm har beslutat att allmänna sammankomster och offentligt tillställningar i regionen får ha maximalt 50 deltagare.

Det är kanslipersonal på Svenska Ridsportförbundet som arbetar skyndsamt med att ta fram ett underlag för beslut till förbundsstyrelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden