Sport
30 oktober 2020 07:57

Tävlingar i fler regioner ställs in

CoronapandeminDe skärpta allmänna råden i ytterligare tre regioner med anledning av coronapandemin som kom på torsdagen påverkar även ridsporten. Nu ställs alla tävlingar i ytterligare tre regioner in.

Tävlingar i fler regioner ställs in
De nya rekommendationerna påverkar tävlingsverksamheten på flera håll i landet. Foto: Roland Thunholm

På torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten nya, skärpta rekommendationer då smittspridningen ökat på flera platser runt om i landet.

Det handlar om nu regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Nu meddelar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats att samtliga tävlingar i dessa regioner ställs in. Tidigare i veckan meddelades att samtliga tävlingar i Skåne ställs in och även Uppsala har fått skärpta rekommendationer.

De pågående svenska mästerskapet i hoppning och dressyr för ponny fortsätter dock. Ytterligare restriktioner kan dock införas när det gäller SM i dressyr som rids i Helsingborg.

 

– Beslutet att låta detta SM fortgå är taget med samma förutsättningar som det tidigare beslutet om ponny-SM i dressyr. Kommer det nya fakta eller om restriktionerna inte respekteras på SM kan vi snabbt ta ett nytt beslut, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet på förbundets webbplats.

Förbudet mot tävlingar i de tre regionerna gäller till och med den 19 november.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden