Sverige
27 november 2019 15:01

Snart smäller det på Friends

SIHSSweden International Horse Show ligger i startgroparna och repetitionerna är i full gång. Sportchefen Malin Baryard-Johnsson kommer både att bjuda på triss i världsettor och rida själv på nya stjärnan i stallet.

Snart smäller det på Friends
Sportchefen Malin Baryard-Johnsson laddar för en intensiv helg. Foto: Roland Thunholm

Nu sparkar snart hästfesten i Friends arena igång och sportchefen Malin Baryard-Johnsson bjuder på inte mindre än tre världsettor på Sweden International Horse Show.

Det är tyska dressyrdrottningen Isabell Werth, körningens toppnamn Boyd Exell från Australien och brittiska fälttävlanslegenden Oliver Townend.

Här finns även britten Ben Maher som vann Super Grand Prixen i Prag förra helgen samt
fransmannen Kevin Staut som gästar Friends Arena för första gången.

Själv har Malin Baryard-Johnsson med sig två hästar – H&M Indiana som hoppade fantastiskt i Prag men som bara fick hoppa en klass eftersom lagkamraterna inte var riktigt lika framgångsrika. Hon har även med sig nya förmågan Kataleis Isolde som tidigare ridits av Jüri Sokolovski.

Tävlingarna drar igång torsdag kväll med en internationell hoppning, följt av inomhusfälttävlan som blivit ett populärt inslag under SIHS.

Förutom svenska och internationella hoppstjärnor blir det även stjärnspäckat i Saab Top 10 Dressage, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika dressyrhästar Don Auriello, ”Anton”, kommer att avtackas med Tinne Vilhelmsson Silfvén och självaste prins Carl Philip kommer att vara på plats för att dela ut pris i prestigefyllda ponnycupen Prins Carl Philips pris.

Dessutom blir det islandshästarnas världscup i tölt, fyrspannskörning i världsklass plus mängder av showinslag, bland annat med Tobbe Larsson som firar 20 år som hästartist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden