Ponny
8 oktober 2018 06:00

Snyggt facit: Årets bästa ponnyhelg för Beata Hermelin

Säker debutBeata Hermelin var i farten på Skogslottens RF:s nationella ponnyhoppningar. Hon avrundande med en debut som inte kunde ha gått bättre – seger i medelsvår A med sin ganska så nya partner.

Snyggt facit: Årets bästa ponnyhelg för Beata Hermelin
Beata Hermelin och Colton Milton har inlett framgångsrikt på de högsta höjderna. Foto: Privat

– Det här var nog min bästa helg på hela det här året, säger en glad Beata Hermelin på väg hem från Skogslotten.

De nationella ponnytävlingarna resulterade i flera fina placeringar för ryttaren, som bland annat har meriter från EM-final som children. Den främsta av alla placeringar i helgen kom i högsta klassen och dessutom i en debut. Det var nämligen första starten i medelsvår A med D-ponnyn Colton Milton (sto, f 2005, e Aldato-okänd) som Beata debuterade med i våras.
– Jag trodde nog inte att vi skulle vara felfria, men så blev det.
– Det är alltid kul när man hoppar svårare klasser med en ny häst och se hur det går, säger Beata.

Felfritt gav seger

Det gick alla tiders – enda felfria av de fyra till start och säker seger i debuten för duon. Ekipaget hade innan dess dessutom vunnit en medelsvår B och kommit tvåa i en annan – snudd på hattrick alltså. Med Wischin Chin M blev det ännu en andraplats i medelsvår B för Beata.

Beata berättar att Colton Milton gick de högsta klasserna med en dansk ryttare innan Beata tog över tyglarna och stoet har en hel del internationell rutin. Hon kan vara lite påhittigt dramatisk, vilket Beata tar med ro.
– Hon är en ganska chill häst, men hon kan till exempel låtsaskasta sig när man ska ut från banan, säger Beata.

Framöver väntar bland annat Elmia med VDL Titanic och därpå ponny-SM. Inför nästa år är förhoppningen någon riktig stortävling med nya segerponnyn.
– Det hade varit kul att få hoppa något mästerskap, som NM eller EM.

Cornelia segrade

Medelsvår A för kategori C vanns av en annan namnkunnig ryttare i form av Cornelia Wallenborg som segrade med CLH Flash Gordon (val, f 2011, okänd härstamning). Det var bara 7-åringens andra medelsvår A-start och under året har ekipaget tagit flera fina placeringar in medelsvår B. Cornelia gjorde även en stabil insats i högsta klassen för kategori D  och var tvåa, just utanför placering, på fyra fel med Kadir van Orchid’s.

För de minsta ponnyerna var medelsvår B som vanligt högsta klass och vinsterna på den nivån togs av Nelly Karlsson med Stald Fox’s Mr Fox respektive Svea Eriksson Ståbis med Tullibards Midnight Beauty.

Resultat

180422corneliawwallenborg
Cornelia Wallenborg, här med Lodestar Van’t Rechthof, vann C-ponnyernas medelsvår A. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden