Dressyr
6 augusti 2018 09:58

Sofie Lexner dubbel tvåa i Verden

Internationellt UPPDATERAD: Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney blev tvåa i både en internationell Grand Prix och en Grand Prix Special i tyska Verden i helgen. Antonia Ramel blev fyra i båda klasserna.

Sofie Lexner dubbel tvåa i Verden
Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney kom tvåa i den trestjärniga tourens kür i Falsterbo, på lördagen blev det en placering i tyska Verden. ArkivFoto: Pernilla Hägg

Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney (NWB hingst f 2005 e Tobago Picez-Walt Disney I, uppf Tormod Bakke Johnsen, äg Christineund Dressage) fick 72,065 procent efter ett jämnt program med lite extra plus för bytena i lördagens Grand Prix. Detta räckte till en andra plats i den 23 ekipage stora klassen som vanns av Tysklands Jan-Dirk Giesselmann/Real Dancer FRH med 72,739 procent.

VM-reserverna Antonia Ramel och Brother De Jeu blev fyra i klassen med 71,261 procent.

I söndagens Grand Prix Special var det exakt samma placeringar för ovanstående tre ekipage. Här startade tolv ekipage och Sofie Lexner fick 73,340 procent. Det var debut för henne och Tobajo Pik Disney i specialen.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden