Sportnytt
14 augusti 2022 06:25

Super-söndag på VM i Herning

Herning 2022Idag ska världsmästerskapet i Herning avslutas, och för svensk del kunde det knappast bli mer välregisserat - hela VM rundas av med den individuella finalen i hoppning, där Sverige har Henrik von Eckermann och Jens Fredricson som etta och tvåa inför avgörandet. I paradressyren ska Lena Malmström rida sin kür - här hittar du allt du behöver för att följa super-söndagen på VM.

Super-söndag på VM i Herning
Henrik von Eckermanns framgångar verkar aldrig ta slut. Foto: Roland Thunholm

Klockan 14.00 är det dags att bänka sig för den 21 ekipage stora VM-finalen i hoppning. Hindren ligger på upp till 1,65 och i den första omgången ska agnarna sållas från betet – de tolv bästa går vidare till den allra sista, avgörande rundan. Ekipagen har med sig de fel de samlat på sig under hela mästerskapet.

Henrik von Eckermann ligger i ledning med King Edward på 0,58 fel, före Jens Fredricson/Markan Cosmopolit på 2,71 fel. De jagas närmast av belgaren Jérôme Guery som har 3,35 fel.

På dressyrbanan ska Lena Malmström göra sin sista uppvisning under detta VM med sin Fabulous Fidelie. Ekipaget startar i Grad V, en klass med åtta startande.

Tidsprogram söndag

Hoppning
14.00 Hoppning, individuell omgång I – därefter omgång II för de tolv bästa
16.30 Medaljutdelning

Paradressyr, kür
15.45 Grad V
17.10 Medaljutdelning

De här rider individuella hoppfinalen (omvänd startordning)
Start- och resultatlistor
SVT sänder direkt från hoppningen
FEI-TV/ClipMyHorse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden