Körning
3 maj 2021 17:08
Ridsportplus

Spännande nyheter på landslagskuskarnas avrostning

SportkörningVakande domarögon, veterinär med stenkoll, banor med äkta tävlingskänsla. Stämningen var på topp när de svenska landslagskuskarna möttes i Åstorp för en intensiv träningshelg.

Spännande nyheter på landslagskuskarnas avrostning
Fredrik Perssons fyrspann i ett av Åstorps maratonhinder. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har gått lång tid sedan man möttes på en riktig tävling. Frågan var hur ekipagen övervintrat, och hur träningen på hemmaplan egentligen fungerat. Allt detta gav träningshelgen i Åstorp svar på.

Dressyren inledde och här dömde Gertie Viebke och legendaren Nicke Pålsson.

Sedan raskt över till precisionskörningen innan man avslutade alltihop med maratonkörningen. Ponny som stor häst var igång, veteraner som debutanter.

Bild 1.
Cecilia Qvarnström med lovande Chablis i Åstorps vattenhinder. Groom är Magnus Kronberg. Foto: Eva Österlund

Enbetskusken Cecilia Qvarnström visade upp två hästar, den ena svarta stoet Chablis, vacker och vild. Ja, kanske inte så vild längre, här har hänt mycket även om det finns massor med temperament kvar. En häst som drar blickarna till sig och som verkligen kan röra sig.

Dessutom presenterade Cecilia ännu en svart häst, ganska ny i det qvarnströmska stallet, inte av den lugnare sorten den heller. Men bägge hästarna har ju hamnat i händerna på en av Sveriges mest rutinerade och framgångsrika kuskar och ska bli mycket spännande att följa.

Bild 5
Parkusken Eva Ottosson pustar ut efter en fin och snabb maraton. Avon och Sir Benji framför vagnen. Foto: Eva Österlund

Fina körningar på ponnysidan

På ponnysidan gjordes många fina körningar med ponnyer som såg jättefina ut. Marika Strömberg och Maria Johansson kom från Gotland med par respektive fyrspann.

─ Vi är så lyckliga, ropade Marika när hon passerade mot ett nytt hinder och sonen Oliver Sternhag, för dagen groom, instämde.

Och det var nog den starkaste känslan under helgens träning. Roligt att träffas igen, roligt att köra under tävlingsliknande former – ja lycka helt enkelt.

Bild 3
Maria Johansson från Gotland fortsätter sin satsning på fyrspann även i år. Foto: Eva Österlund

Fyrspann med ponny och häst

Maria Johansson fortsätter att köra fyrspann. Inför årets säsong har hon pensionerat sin trogne Pikatchu. In i spannet går istället Bloka Jackpot, russ även han men med en mycket ovanlig färg – tigrerad isabellskäck. Det var första gången för honom i så här stora sammanhang men inte sista.

Bild 4
Senaste tillskottet i Maria Johanssons spann heter Blokas Jackpot och har den ovanliga färgen tigrerad isabellskäck. Foto: Eva Österlund

Ännu ett fyrspann fanns på plats i Åstorp, Fredrik Perssons fantastiska hästar från USA som nu verkar ha acklimatiserat sig väldigt bra i Skåne. Snart, förhoppningsvis, är det dags för ”riktig” tävling.

En härlig helg i Åstorp alltså och en god möjlighet för landslagsledaren Annika Borg att få bra koll på de deltagande ekipagen.

Bild 2
Markus Clasén öser på med sin new forestponny, och pappa Henrik blir lite nerstänkt. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden