Avelsnyheter
19 januari 2021 15:44
Ridsportplus

Språngrulla stoppas igen: ”Projektet blev större än vad vi hade tänkt oss”

StoppasTill avelssäsongen 2020 var tanken att SWB skulle lanserat en ny version av Språngrulla, men i mars förra året fick man dra i handbromsen och det gamla systemet blev kvar. Nu berättar SWB:s Elisabet Ernblad att gamla Språngrulla blir kvar även i år.

Språngrulla stoppas igen: ”Projektet blev större än vad vi hade tänkt oss”
Den nya, uppdaterade versionen av Språngrulla har stoppats. Foto: Ann-Sofi Hjärn

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den 2 mars förra året öppnades den nya versionen av Språngrulla för hingstägare, och därefter skulle systemet stegvis ha öppnats upp för fler. Men efter att företaget som jobbade med utvecklingen drabbades hårt av coronapandemin, hann man inte klart i tid och projektet sattes på paus.

Elisabet Ernblad, ansvarig för kommunikation och marknadsföring på SWB, säger att projektet därefter skenat iväg och att man därför beslutat att det inte kommer någon ny version i år heller.

– Vi kommer att göra en del uppdateringar av det gamla systemet, men vi kommer inte att använda den nya versionen, berättar hon.

Vad beror det på?
– Vi drog igång utveckling av systemet men det projektet blev större än vad vi hade tänkt oss. Det skenade ifrån oss, kan man säga. När vi skulle testköra det fick vi backa bandet och stoppa det. Vi kan bara lansera något nytt vid ett årsskifte, kan vi inte köra igång det då så går det ytterligare ett år – vi kan inte släppa något nytt i maj.

SWB vill göra ett större omtag med flera av sina system, men det har också gjort att projektet vuxit rejält – något som fått SWB att inse att de behöver skjuta på nylanseringen av Språngrulla.

– Jag vågar inte säga när det kan vara klart, vi har ju tidigare slagit oss för bröstet och lovat och sagt att det ska komma, och så har det inte gjort det. Vi är inne i en utvecklingsfas helt enkelt. Jag hade velat säga att vi har något klart till ett visst datum, men det kan jag inte, konstaterar Elisabet Ernblad.

Ni har fått en del kritik för nya Språngrulla?
– Det var samma sak när vi lanserade Språngrulla från första början 2010, då skrek man högt och ville hellre ha papper. Men efter ett tag så blev det mer omtyckt. Det är väl samma sak nu, när det är ett nytt system som man inte känner igen så tycker man ofta att det är dåligt, att det var bättre på det gamla sättet. Men vi vill ju att det ska bli enklare, det gäller flera av de processer som vi har.

Kan ni använda något av det som hittills tagits fram?
– Det är planen, absolut. Men är det en liten sak som har blivit fel på vägen i det stora hela, då måste man backa tillbaka och bygga om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden