Avelsnyheter
19 mars 2020 12:34

Nya Språngrulla stoppas på grund av coronaviruset

CoronasmittanI månadsskiftet mars-april skulle SWBs nya språngrullasystem öppnas upp för språngägare och seminstationer. Men arbetet med att utveckla systemet har inte kunnat fortgå som planerat, på grund av coronaviruset. Nu väljer SWB att istället använda det befintliga språngrullasystemet under 2020.

Nya Språngrulla stoppas på grund av coronaviruset
SWB tvingas nu gå tillbaka till det befintliga språngrullasystemet. Foto: Fredrik Jonsving

Nya Språngrulla lanserades för hingsthållarna den 2 mars, och skulle om några veckor öppnas för språngägare och seminstationer. Men det Stockholmsbaserade företag, som tillsammans med SWB utvecklar systemet, har den senaste veckan fått en kraftigt decimerad personalstyrka på grund av coronavirusets framfart. Detta har gjort att projektet inte kunnat följa den tidigare uppsatta tidsplanen, skriver SWB på sin webb.

Det finns därför ingen möjlighet att genomföra en andra lansering av systemet.
”Eftersom vi har en betäckningssäsong som nu påbörjas så har SWB:s styrelse därför fattat beslutet att vi under 2020 kommer att använda det befintliga Språngrullasystemet. Detta på grund av att vi i dagsläget inte kommer att kunna erbjuda alla de funktioner och den support vi anser behövs för att systemet ska kunna fungera tillfredsställande för både användarna och för SWB centralt. Vi anser också att alternativet med en uppskjuten lansering till senare under betäckningssäsongen innebär att systemets användare påverkas i allt för stor utsträckning.”

SWB kallar det hela för en nödlösning, men skriver att man nu kommer att se över det befintliga språngrullasystemet och försöka säkerställa att det fungerar för alla. Planen är att öppna det befintliga språngrullasystemet så fort som möjligt, dock senast den 31 mars. Målsättningen för nya Språngrulla är att systemet kan lanseras till betäckningssäsongen 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden