Avelsnyheter
17 februari 2020 15:21

Nya Språngrulla öppnar i mars

Nytt systemUtvecklingen av det nya uppdaterade systemet för Språngrulla är inne på upploppet. Nya Språngrulla kommer att lanseras i flera steg – först öppnas den för hingsthållare, därefter för språngägare och seminstation.

Nya Språngrulla öppnar i mars
Hingsten Van Vivaldi 1286 (KWPN f-10 e Vivaldi u Amuel e Olivi, uppf E. och J. Schuiling, äg Lövsta stuteri och seminstation) med Caroline Darcourt i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Gamla Språngrulla lanserades 2010 och som SWB tidigare har meddelat var det hög tid att anpassa systemet efter dagens plattformar och behov. Nya Språngrulla är snart färdigutvecklad och kommer att lanseras i flera steg.

Först ut är hingsthållarna som får tillgång till nya Språngrulla den 2 mars. Hingstlistan kommer att synas och nya hingstlicenser kommer att kunna lösas. Vilka hingstar som finns till förfogande under säsongen och vilka villkor som gäller för varje hingst kommer också att vara tillgängligt.

Skärmavbild-2020-02-17-kl.-14.12.06
Så här ser det ut när du går in på sprangrulla.se idag. Foto: Språngrulla/Screenshot

Därefter öppnas nya Språngrulla upp för språngägare och seminstationer. Från och med den 31 mars går det att skapa inloggning och se anmälningar från åren 2017-2019 samt även skapa nya betäckningsanmälningar.

Uppdateringar kommer att ske under april och maj månad med nya och nygamla funktioner. Förenklad hantering rörande registrering och ägarbyten är en nyhet som kommer att lanseras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden