Dressyr
11 november 2023 19:08

Springbank II VH kvalad till tysk prestigefinal

InternationelltHan är en av de största SWB-talangerna i dressyr någonsin. Nu har godkände hingsten Springbank II VH kvalificerat sig till Louisdor Cup, det tyska championatet för kommande Grand Prix-stjärnor.

Springbank II VH kvalad till tysk prestigefinal
Springbank II VH och Yara Reichert på väg mot seger i Breeders för 7-åringar 2021. Nu väntar nya utmaningar för ekipaget. Foto: Roland Thunholm

Det är Eurodressage som berättar att det är färdigkvalat till Louisdor Cup. Efter fem deltävlingar har tio ekipage tagit en plats till cupen som bland annat världsstjärnorna Dalera BB och Weihegold OLD har vunnit.

SWB-hingsten Springbank II VH (f 2014 e Skovens Rafael-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri AB, äg Yara Reichert) är en av dem som har tagit en plats i finalen, detta efter kvaltävlingar i Donzdorf.

Springbank II VH dominerade sin årgång i Sverige fullständigt innan han såldes till Tyskland.

Fuxhingstens ägare och ryttare, tyska Yara Reichert, har också kvalat Valverde till finalen.

Övriga finalekipage är William Matthew/Freischutz, Isabell Werth/Chuck Bass, Ingrid Klimke/Freudentanz och Firlefranz, Jessica von Bredow-Werndl/Forsazza de Malleret, Beata Stremler/Furstin Bea, Borja Carrascosa/Frizzantino och Nuno Palma e Santos/Fortunity S

Louisdor Cup rids i Frankfurt 15–17 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden