Avelsnyheter
3 oktober 2021 13:41
Ridsportplus

Här är Springbank II VH:s ägare och ryttare

BreedersDet var i våras nyheten om att Västra Hobys stora stjärna Springbank II VH var såld till tyska Yara Reichert kom. Sedan dess har hon och hingsten varit i final på UVM och på lördagen vann de Breeders för 7-åriga dressyrhästar. Ridsport har träffat den 52-åriga affärskvinnan och ryttaren som inte kan sluta ösa stora ord över sin hingst.

Här är Springbank II VH:s ägare och ryttare
Springbank II VH och Yara Reichert på väg mot seger i Breeders för 7-åringar. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Springbank II VH (SWB hingst f 2014 e Skovens Rafael-de Niro 6, uppf Västra Hoby Stuteri Ab, äg Yara Reichert) gick ut som titelförsvarare när de 7-åriga dressyrhästarna hade sin final på Flyinge på lördagens kväll.

  Om jag pushar för mycket har jag svårt att kontrollera honom, det gäller att be om lagom mycket. Men om jag gör för lite blir han lat. Yara Reichert om Springbank II VH.

  Han gjorde ingen besviken och vann Breeders för fjärde gången. Han reds av sin ägare sedan i våras, Yara Reichert, och slutade på 82,543 procent efter idel lovord av domarteamet.

  Den godkände hingstens uppfödare Tobias Hansson var rörd till tårar efter segern, men kanske mest för att få träffa Springbank, som nu bor utanför München i Tyskland hos sin nya ägare.
  – Det betyder allt att få se honom här igen, det har varit väldigt känslosamt, säger uppfödaren Tobias Hansson.
  – Jag har klappat om honom och han känner verkligen igen mig, det märks.

  Började med fälttävlan

  52-åriga fyrbansmamman Yara Reichert har ridit hela livet och började sin karriär som fälttävlansryttare. Hennes barn är mellan sju och tolv år gamla och det var efter att hon fått dem,  för ungefär sex år sedan, som hon påbörjade en ordentlig satsning på dressyr.

  Nu har hon byggt upp ett stall med tre Grand Prix-hästar.
  – När jag satt upp på Springbank var det som att gå från en vanlig bil till en Ferrari. Springbank ger allt i varje steg, varje rörelse är som en explosion, säger hon.
  – Att rida Springbank är som att dansa tango. Det är fyllt av kraft och energi. Men om jag pushar för mycket har jag svårt att kontrollera honom, det gäller att be om lagom mycket. Men om jag gör för lite blir han lat.

  Tobias Hansson står bredvid och ler. Han har hört liknande omdömen från hingstens tidigare ryttare.

  Tobiash
  Yara Reichert och Tobias Hansson hyllade sin skyddsling Springbank II VH efter lördagens seger i Breeders 7-årsfinal. Foto: Annelie Frank

  – Jag måste också framhålla hur bra Springbank arbetar med sitt huvud, hans inställning. Jag har aldrig haft en hingst innan utan ston. Med stona måste jag be snällt om lov, men det behöver jag aldrig göra med Springbank, han är alltid med mig och vill arbeta, säger Yara Reichert.

  Drivit företag

  Yara Reichert har drivit flera företag genom åren, bland annat inom bemanningsbranschen och spelbranschen. Hennes nysatsning på ridsport ledde henne till den lilla rundan internationellt 2018, hon red både Springbank II VH och sitt andra nyförvärv, godkände hingsten Valverde NRW, på UVM tidigare i år.
  – Min plan med Springbank är att han ska bli en internationell Grand Prix-häst. Han gör redan underbar passage och piaff. Och naturligtvis ska han fortsätta sin karriär som avelshingst.

  Resultat, 7-åringarnas Breeders
  Sändningar via SWB:s hemsida (betaltjänst)

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden