Avelsnyheter
28 september 2021 06:25

Dressyren inleder SWB Equestrian Weeks

UnghästarFyra fullspäckade dagar med dressyr för de unga hästarna är vad som väntar från Flyinge denna vecka - Breeders Trophy inleds på onsdag och avslutas med finaler och testridning av Cathrine Dufour på lördag.

Dressyren inleder SWB Equestrian Weeks
4-årsvinnaren Vancouver, här med sin ryttare Julia Persson 2020, kommer tillbaka till Flyinge i år. Foto: Roland Thunholm

Onsdagen är första tävlingsdag, då 44 stycken 4-åringar rids två och två i den första omgången och bedöms efter ”Allmänt Intryck Unga hästar” för 4-åringar. Andra halvan av startfältet kommer på torsdagen, då med resterande 22 hästar. Därefter väntar final för de tio bästa 4-åringarna, som testrids av Cathrine Dufour på lördagkvällen.

5-åringarna är först ut tidigt på torsdagen, då 46 hästar är anmälda till FEI:s Inledande program för 5-åriga hästar. I startfältet finns bland andra förra årets segrare bland 4-åringarna, Vancouver riden av Julia Persson. 5-åringarnas final, dit de tolv främst placerade hästarna från första omgången går, rids på lördag.

Därefter är det dags för 7-åringarna att göra entré – 17 hästar kommer till start och det gäller att vara bland de åtta bästa i FEI:s Inledande program för 7-åriga hästar för att ta sig till lördagens final.

6-årsklassen har 26 anmälda och även här rids första omgången under torsdagen. FEI:s Inledande program för 6-åriga hästar står på programmet, och på lördagen väntar final för de tolv bästa efter omgång I.

Fullspäckade dagar

Fredagen ägnas åt kringklasser men innehåller också finaler för de allra yngsta – 3-åringarna, som är uppdelade i Rikssto och en öppen klass, har kvalat via SWB:s unghästtest och visas upp två och två för domarna.

Lördag innebär final för 4-, 5-, 6- och 7-åringar. Danska Cathrine Dufour är tillbaka som testryttare efter debuten förra året, och hon ska ge sitt betyg till de tio 4-åringar som tagit sig till final.

Preliminärt program Breeders Trophy dressyr

Onsdag 29 september
12.30 – Breeders Trophy 4-åringar, omgång I

Torsdag 30 september
07.00 – Breeders Trophy 5-åringar, omgång I
14.10 – SWB Championat 7-åringar, omgång I
16.55 – Breeders Trophy 6-åringar, omgång I
20.50 – Breeders Trophy 4-åringar, omgång I

Fredag 1 oktober
SWB Championat & Rikssto 3-åringar, final

Lördag 2 oktober
Breeders Trophy 5-åringar, final
Breeders Trophy 6-åringar, final
SWB Championat 7-åringar, final
Breeders Trophy 4-åringar, final med testridning

Start- och resultatlistor
Sändningar via SWB:s hemsida
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden